2020-02-19 19:35

Negoiţă măreşte contractul lui Prigoană cu peste 60%

 |  17:03

Liviu Negoiţă îi umflă conturile colegului său de partid Silviu Prigoanădin banii contribuabililor. Primăria Sectorului 3 a aprobat majorarea bugetuluipentru plata serviciilor de salubritate cu peste 60%. Astfel, firma lui SilviuPrigoană care se ocupă de colectarea gunoaielor, curăţarea străzilor şicanalelor de pe raza sectorului 3 al Capitalei va încasa, numai în 2010,aproximativ 74 milioane de lei. Hotărârea de suplimentare a bugetului a apărutdupă ce edilul-şef al Bucureştiului, Sorin Oprescu, şi-a exprimat intenţia de creaun serviciu unic de salubrizare la nivelul Capitalei, desfiinţând, astfel,contractele pe care fiecare primărie de sector le are în prezent cu diversefirme. Intervievat de reporterii “Puterea, Liviu Negoiţă a evitat să comenteze acest subiect. Totuşi, primarulsectorului 3 a insistat pentru majorarea bugetului pentru salubrizare după cehotărârea fusese respinsă într-o şedinţă a Consiliului Local.

După ce primarul generalal Capitalei, Sorin Oprescu, şi-a exprimat intenţia de a elimina serviciile desalubritate de la sectoare, edilul sectorului 3 şi vicepreşedintele PDL,Liviu Negoiţă, şi-a ajutat fostul şi totodată actualul coleg de partid SilviuPrigoană să reducă din pagubă. Primăria Sectorului 3 a aprobat majorareabugetului pentru salubrizare cu peste 60%, printr-o hotărâre din 22.04.2010. “Tarifele pentru operaţiunile de curăţenie căi publicedesfăşurate în baza contractului 5066/1999, modificat şi completat prin acteadiţionale, se indexează conform prevederilor contractului cu 61,82%. Primarul sectorului3 şi Direcţiile de specialitate vor lua măsuri de aducere la îndeplinire aprezentei Hotărâri”, se arată în HotărâreaConsiliului Local Sector 3. Astfel, aproximativ 74 milioane de lei vor ajungeîn conturile firmei lui Silviu Prigoană în 2010 (67.300.000 de lei pentru salubrizare şi 6.025.710 lei pentru canal), conform ultimei rectificări bugetare. Intervievat dereporterii noştri, Liviu Negoiţă a evitat să discute despre acestsubiect, susţinând că nu cunoaşte detalii sau motivele pentru care au fostalocaţi mai mulţi bani.

Firma lui Silviu Prigoană, SC Rosal Grup SRL, ce se ocupăde colectarea gunoaielor şi deszăpezirea străzilor din sectorul 3 al Capitalei,justifică solicitarea de majorare a tarifelor pentru serviciile prestate princreşterea “indicelui preţului deconsum al populaţiei pentru apă, canal şi salubritate”. “Prin prezenta, revenimşi solicităm aprobarea Primăriei Sectorului 3 privind indexarea tarifelorpracticate de SC Rosal Grup SRL pentru operaţiunile de curăţenie căi publice şideszăpezire, în baza evoluţiei indicilor preţurilor de consum al populaţieipentru «apă, canal, salubrizare», comunicaţi de Institutul Naţional deStatistică pentru perioada 01 martie 2005 -31 ianuarie 2010, perioadă care atrecut de la ultima indexare a tarifelor pentru curăţenie căi publice,respectiv pentru perioada 01 noiembrie 2006 – 31 ianuarie 2010. Menţionăm căfaţă de data de 11.11.2009, data înregistrării adresei noastre, au mai fostpublicaţi ultimii indici de consum, care au condus la creşterea procentului deindexare şi implicit la necesitatea ajustării tarifelor”, se specifică în solicitarea firmei lui Prigoanăadresată Primăriei Sectorului 3. Rosal Grup a solicitat “indexarea tarifelor pentru operaţiunile de curăţenie căipublice (măturat mecanizat, măturat manual, răzuit rigole, stropit carosabil,spălat străzi) cu un procent de 113,98%” şi “indexarea valoriilucrărilor pentru operaţiunile de deszăpezire (combaterea poleiului şiîndepărtarea gheţii şi zăpezii) pentru iarna 2010 – 2011 (15 noiembrie 2010 –15 martie 2011) cu un procent de 54,84%”.

„Livache” a insistat pentru majorarea bugetului de salubrizare

Ministerul Administraţiei şi Internelor i-a dat mână liberălui Liviu Negoiţă să “umfle” conturile lui Prigoană, precizând că “tarifele pentru operaţiunile de curăţenie căi publice peraza administrativă a sectorului 3 se pot ajusta potrivit prevederilor dincontract, aceasta reprezentând voinţa părţilor”.

Surse din cadrul Consiliului Local Sector 3 susţin căînainte să fie aprobată, hotărârea de indexare a tarifelor pentru curăţenia căilorpublice a fost respinsă într-o altă şedinţă. Totuşi, Liviu Negoiţă a insistatpentru aprobarea majorării bugetului pentru salubrizare. Hotărârea care i-aadus mai mulţi bani lui Prigoană de la Primăria Sectorului 3 a fost aprobată înşedinţa Consiliului Local pe 22.04.2010.

Coincidenţă sau nu, Silviu Prigoană s-a reînscris înPartidul Democrat Liberal (PDL) săptămâna trecută, după ce părăsise “corabia”condusă de Traian Băsescu la sfârşitul lunii iunie.

Intenţia edilului-şef al Bucureştiului, Sorin Oprescu, dea “lua” serviciile de salubritate şi deszăpezire de la sectoarea stârnit furia “familiei PDL” din Capitală. Prefectul Capitalei, Mihai CristianAtănăsoaei, s-a arătat clar împotriva iniţiativei lui Oprescu într-un interviuacordat ziarului “Puterea”, din 30.05.2010.

PrimăriaMunicipiului Bucureşti va oferi 1,25 milioane de lei firmei care va câştigalicitaţia din 1 noiembrie privind consultanţa la întocmirea documentaţiei ce vasta la baza unei alte licitaţii - pentru delegarea serviciului de salubrizare alCapitalei. Potrivitdatelor de pe site-ul guvernamental de licitaţiipublice, firma câştigătoare va întocmi, în 75 de zile de la semnareacontractului, documentaţia în baza căreia vor fiorganizate licitaţiilepentru delegarea serviciului public de salubrizare şi serviciului public deigienizare în Bucureşti. Practic, partea de bază a acestei documentaţii vafireprezentată decaietele de sarcini şi regulamentul serviciului.Caietul de sarciniva fi realizatpentru celetrei componenteale serviciului de salubrizare, respectivsalubrizarea stradală,salubrizarea menajeră şi serviciul de iarnă. În caietul de sarcini allicitaţiei din 1 noiembrie se arată că, pe baza unei hotărâri a Consiliului Generalal Municipiului Bucureşti (CGMB), pentrucele trei componenteva firealizată o zonare (împărţire) aCapitalei în minimumpatru zone,astfel încât să se asigure o eficienţă maximă a serviciului. Vor fipropusetrei variante de zonare, astfel încât să se asigure un echilibruîntre numărul de artere şi numărul de locuitori. Pentru fiecare zonă se va faceun calcul de eficienţă.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638942-12-29Parerea ta...

TEODOR
27 Sep 2010

Un buget unic pentru Bucuresti(si nu sapte),nu ar fi permis aemenea situatii!Dar Oprescu e singur,iar portocalii sunt multi!Si il au si pe prefect de partea lor!
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiriPUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine