2020-07-14 05:15

Nelu Tătaru: De la 15 iunie am putea avea plajele deschise

 |  10:13
 Nelu Tătaru: De la 15 iunie am putea avea plajele deschise

Ministrul sănătății, Nelu Tătaru, a explicat luni seară într-un interviu la Digi 24 că orice relaxare se face gradual, iar dacă nu avem o creștere mare a cazurilor de coronavirus, ca urmare a măsurilor de relaxare adoptate până la momentul actual, de la 1 iunie ar putea fi redeschise terasele, urmând ca de la 15 iunie să se deschidă sezonul turistic.

„Toată lumea trebuie să înțeleagă că după două luni în care am încercat - și cred că am reușit - să gestionăm o situație, orice relaxare se face gradual, progresiv și se începe cu acele relaxări care pot fi controlate mai ușor în momentul în care vom sesiza că lucrurile nu merg cum trebuie. Facem relaxare unde avem mici aglomerări populaționale - sportul individual, îngrijiri persoanel, stomatologia - acolo unde putem ajunge și limita accesul unei persoane, putem controla acele persoane care vin”, a explicat ministrul sănătății.

„Se întâmplă ceva, se închide acea unitate, se dezinfectează, se vede unde s-a greșit, dar a deschide terase, locuri unde ai aglomerări umane, a deschide stadioane, manifestări în aer liber, concerte, este un pas intermediar spre acest lucru”, a mai spus Nelu Tătaru.

„Ce facem facem evaluând. Noi evaluăm la 14 zile primele măsuri pe care le-am pus, 14 zile corespunzând acelei perioade de incubație. Dacă vedem că aceste măsuri de relaxare au avut efectul scontat, putem veni și cu celelalte măsuri de relaxare într-un timp 2. Sunt în discuție și avem protocoale pentru fiecare măsură pe care am dat-o. Pregătim protocoale pentru măsurile de relaxare pe care le bănuim după 1 iunie. Și la nivel de terase, poate, dacă lucrurile merg bine în aceste 14-15 zile, la 1 iunie putem deschide terasele, la 15 iunie putem deschide restaurantele sau putem deschide plajele”, a spus ministrul.

„Însă facă se observă creșteri exponențiale ale cazurilor, ne putem întoarce la măsurile restrictive pe care le-am avut”, a avertizat ministrul. 

El a insistat că totul depinde de comportamentul populației, care trebuie să arată că își dorește această relaxare - este important să poarte masca, să pună mănuși, să păstreze distanța, să tușească în mod corect. Astfel, declarația pentru deplasări ar putea dispărea de la 1 iunie. „Dacă rămânem măcar cu ceva după aceste două luni și vom păstra aceste reguli, eu sunt sigur că și la 1 iunie vom avea relaxări și vom avea terasele deschise, că la 15 iunie vom începe un sejur sau un sezon turistic cum îl aveam și altădată, în anumite limite pe care le vom păstra și atunci... Este o vară de încercare”, a conchis Nelu Tătaru la Digi24.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-05-19Parerea ta...

SICTIR
19 Mai 2020

Neluțu....ai grija ...ți.a mai murit un medic ,urmare măsurilor pe care le.ai luat ptr protecția lor !!!... sper sa il vizitezi cat mai curând...
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz