2020-07-03 14:22

Nicolae Bănicioiu cere direcţiilor de sănătate publică să lucreze la capacitate maximă în perioada caniculei

 |  13:47
Nicolae Bănicioiu cere direcţiilor de sănătate publică să lucreze la capacitate maximă în perioada caniculei

Ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, a precizat, marţi, într-un comunicat de presă, că a cerut direcţiilor de sănătate publică şi serviciilor de ambulanţă să lucreze la capacitate maximă pe perioada caniculei. De asemenea, ministrul a atenţionat unităţile de primiri urgenţe să aibă personal şi medicamente necesare afecţiunilor cauzate de căldură.

Potrivit Ministerului Sănătăţii, direcţiile de sănătate publică trebuie să colaboreze cu autorităţile locale, pentru amenajarea punctelor de asistenţă a populaţiei în caz de nevoie. De asemenea, MS a cerut şi unităţilor de primiri urgenţe să asigure numărul optim de personal şi cantitatea de medicamente necesare în tratamentul afecţiunilor specifice perioadei caniculare.

Totodată, Ministerul Sănătăţii recomandă populaţiei să asculte sfaturile medicilor şi să evite, pe cât posibil, expunerea prelungită la soare între orele 11.00 şi 18.00, să consume multe lichide, fructe şi legume şi să evite consumul de băuturi alcoolice sau cu conţinut ridicat de cofeină.

Ministerul Sănătăţii a mai preciza, referitor la zonele afectate de inundaţii, că este important ca populaţia să respecte măsurile pentru prevenirea îmbolnăvirilor: să consume apă îmbuteliată, şi nu direct din fântână, să păstreze igiena corporală, dar şi pe cea a alimentelor, să nu atingă animalele moarte şi să anunţe autorităţile pentru manipularea acestora. La primele semne de boală, oamenii sunt sfătuiţi să se prezinte la medic sau cea mai apropiată unitate sanitară.

Potrivit meteorologilor, în sud-estul ţării ar urma să se înregistreze, marţi, temperaturi de până la 35 de grade.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2014-08-05Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz