2020-06-07 00:42

Nicolae Bănicioiu, despre neajunsurile din sistemul sanitar: Primul pas este să nu mai ascundem mizeria sub preş

 |  09:02
Nicolae Bănicioiu, despre neajunsurile din sistemul sanitar: Primul pas este să nu mai ascundem mizeria sub preş

Ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, a declarat, sâmbătă seara, la Realitatea TV, referitor la neajunsurile din sistemul sanitar, că primul pas în a le corecta este acela de a nu mai ascunde mizeria sub preş.

De asemenea, Nicolae Bănicioiu a recunoscut că, în spitale, medicii iau mită, afirmând că a încercat să rezolve această problemă prin "controale".

"Controale, doamnă, controale peste controale. Primul pas în a corecta sistemul este acela de a nu mai ascunde mizeria sub preş. Când vom face toate aceste chestiuni, salarizare şi să nu mai blocăm posturile, atunci da, lumea n-o să mai ia şpagă, n-o să mai fie acest flagel în România", a afirmat Nicolae Bănicioiu.

În contextul în care deficitul de personal din sistemul sanitar ajunge la 40 de mii de angajaţi, iar datele arată că la fiecare cinci ore, un medic român pleacă din ţară pentru a îngriji bolnavi străini, ministrul Nicolae Bănicioiu a spus: "Am deblocat 4.000 de posturi. Prima condiţie ca să poţi să lucrezi undeva este să ai unde să lucrezi. A doua chestiune este salarizarea".

Ministrul Sănătăţii a mai spus că, săptămâna viitoare va introduce, în dezbatere publică, legea privind creşterea salariilor angajaţilor din sistemul sanitar.

"Nu poţi să ţii asistenta de la 6 milioane şi medicul de la 12 milioane în sus. Dăm posibiltatea autorităţilor locale, ca din bugetul lor, să poată să intervină pe cheltuielile de personal, asta înseamnă că dacă la Tulcea sau la Călăraşi nu ai ATI-ist, vor avea posibilitatea să-i plătească ATI-istului salariul", a precizat ministrul Sănătății.

Referitor la imaginile care apar în presă, în fiecare săptămână, înfățișând realitatea cruntă din spitale, mizeria şi lipsurile existente, Nicolae Bănicoiu a spus: "Sunt multe chestiuni care mă nemulţumesc în mandat. Pe locul întâi este în mare parte starea spitalelor care nu sunt în subordinea Ministerului Sănătății. Să terminăm cu secţia de pediatrie de la Călăraşi şi a spitalului Judeţean. Acolo mizeria este foarte mare. Nu poţi să laşi tot timpul spitalul subfinanţat după care vii şi te plângi, dom'le, nu ştii ce s-a întâmplat".


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-02-08Parerea ta...

VAX!
09 Feb 2015

De zis, zice, dar de facut, nu face nimic, asa cum n-au facut nici cei de dinaintea lui! Aburire IN MASA din partea decidentilor jegosi!
PLUGUSOR INTARZIAT
09 Feb 2015

pt.toti medicii, asistentele, infirmierele si tot personalul medical, valabil din 2009 incoace: "Aho, aho, dragi asistenţi, medici primari, rezidenţi, infirmieri şi surori, roată, lângă urători, doar cei din gărzi să rămână şi să aibă la-ndemână măcar strictul necesar cerut într-un dispensar, căci alte dotări de soi nu prea se găsesc la noi! Pregătiţi instrumentarul de urat, că-i plin paharul şi-i gata să dea pe-afară, să cuprindă-ntreaga ţară! Veniţi cu toţi mai aproape, fără măşti şi stetoscoape, fără seringi şi bandaje, fără tuburi de sondaje, fără acele banale ace mici, chirurgicale, chiar şi fără bisturie, nelipsite-n chirurgie, fără feşe şi branule, fără niciun fel de scule din domeniul sanitar, că-s lipsă la inventar!
DACă VREM, AZI,
09 Feb 2015

să urăm, trebuie să ne dotăm, pe cont propriu, fiecare, cu un bici cu şfichiul mare, să nu uităm de talanga pentru făcut „langa-danga”, să avem, unul din trei, un şirag de clopoţei, pentru întregul alai, să ne dotăm c-un buhai şi, dacă avem şi plugul, vom trata şi beteşugul celor de la guvernare, beteşug care nu doare, căruia, precum se ştie, românii îi zic PROSTIE. Fiind gata cu dotarea, haideţi să pornim urarea şi să-ntoarcem plugu-n loc, să ne fie cu noroc! Hăi, hăi...
MAI îNTâI, NOI,
09 Feb 2015

cei prezenţi,s-ajungem la pacienţi, să ne dăm toată silinţa să le-alimăm suferinţa, măcar cu o vorbă bună, căci suferim împreună când vedem că alde Boc nu-i bagă-n seamă deloc şi le taie, ca pe-o aţă, primul drept, dreptul la viaţă. După ce trăiesc ca sclavii, mor cu zile azi bolnavii, dându-şi ultima suflare, până vine o Salvare cu personal medical, c-au rămas fără spital şi sunt lipsiţi, realmente, de multe medicamente, care-ajung în farmacie doar trecute pe hârtie. Reţetele compensate la icoană sunt păstrate de pensionari, cu vraful, curgând peste ele praful, fiindcă X medicament iar „lipseşte pe moment” şi atunci găsesc, remediu, leacuri de prin Evul Mediu, la şale-şi pun cărămida dată de mama Omida, în loc de hap, înghit clisa, cum i-a sfătuit Melisa, şi pe răni îşi pun compresa pregătită de Vanessa cu fierturi de buruieni putrezite prin poieni.De n-ar fi de râsa-plânsa, m-aş trata şi eu la dânsa, să-mi meargă bine tot anu`, precum Oanei Zăvoranu, dar cum treaba-i serioasă, mă cuprinde o angoasă de-mi vine să sparg buhaiul, ca să-mi afle lumea baiul. Trageţi brazda, măi feciori, spre ai noştri dregători, ca s-asculte, tremurând, oful omului de rând. Hăi, hăi...
MEDICI FăRă FRONTIERE
09 Feb 2015

vom fi toţi, nu de plăcere, dar aşa vor guvernanţii care umilesc savanţii şi-n becisnicia lor îşi bat joc de-acest popor ce-a ajuns în voia sorţii, pradă bolilor şi morţii. Somităţi, având în spatezeci de ani de-activitate dedicaţi pe frontul vieţii, obligate-s de „băieţii deştepţi” de prin ministere să spună la revedere colegilor din spital, dar şi plaiului natal şi să plece-n patru zări, peregrini prin alte ţări, copleşiţi de remuşcări pentru anii irosiţi, în care-au fost umiliţi, având salariul egal cu portarul din spital, acuzaţi de lumea-ntreagă că iau, pentru viaţă, şpagă. Când l-aude pe-un prote c-avem rată de rateu peste 40 la sută, lumea intră în derută, gândindu-se că nu minte domnul nostru preşedinte, care pricepe, bag seamă, din toate câte o sleamă.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine