2020-08-07 22:20

UPDATE. Ninsoarea a blocat Capitala

 |  09:00
UPDATE. Ninsoarea a blocat Capitala

UPDATE ora 10.20: Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a solicitat în comandamentul de iarnă de miercuri dimineaţă să se continue tratamentele cu material antiderapant, să se intervină pe toate străzile secundare şi arterele de legătură din Capitală şi să se acţioneze cu material antiderapant pe trotuare şi în staţiile şi refugiile RATB care nu au fost curăţate corespunzător.

"Rog operatorii de deszăpezire să împrăştie material antiderapant în cursul acestei dimineţi, atâta timp cât vremea ne permite şi nu ninge, să se acţioneze pentru dislocarea podurilor de gheaţă care deja au început să se formeze şi, mai ales, să se ocupe de curăţarea trotuarelor. De asemenea, ori de câte ori va fi nevoie, îi rog pe operatori să ceară sprijinul Poliţiei Rutiere sau al Poliţiei Locale, în aşa fel încât circulaţia să se desfăşoare în condiţii normale", a spus Oprescu, potrivit unui comunicat emis de PMB.

Conform dispoziţiilor edilului-şef, în zona pantelor, rampelor şi a podurilor va staţiona cel puţin o sărăriţă care va împrăştia material antiderapant ori de câte ori va fi nevoie, precum şi în zona şcolilor, spitalelor sau instituţiilor de învăţământ. În funcţie de evoluţia fenomenelor meteorologice, spre seară, operatorii de deszăpezire vor putea începe acţiunile de evacuare a zăpezii de pe marile bulevarde.

Primarul Capitalei a făcut apel la bucureşteni să folosească pe cât posibil mijloacele de transport în comun şi mai puţin maşinile personale, astfel încât acţiunea operatorilor de deszăpezire să fie cât mai eficientă.

Oprescu le-a cerut inspectorilor din Primăria Municipiului Bucureşti să continue monitorizarea acţiunilor de deszăpezire şi să verifice şi să amendeze deţinătorii de reţele ale căror lucrări în carosabil nu sunt semnalizate corespunzător.

Având în vedere atenţionarea meteorologilor privind scăderea accentuată a temperaturilor, reprezentanţilor RADET li s-a solicitat o monitorizare atentă a sistemului de distribuţie a căldurii, pentru a evita eventuale avarii. Potrivit conducerii Regiei, în acest sens, a fost dublat personalul de intervenţie pe timpul nopţii.

PMB menţionează că Direcţia Generală de Asistenţă Socială, cu sprijinul Poliţiei Locale a Municipiului Bucureşti, continuă programul de strângere şi adăpostire a persoanelor defavorizate în cele două centre DGASMB: Complexul de Servicii Medicale din Th. Pallady şi Adăpostul Sf. Luca din Berceni.

Noaptea trecută au fost adăpostite 448 de persoane în adăposturile Municipalităţii (78 la Adăpostul din Berceni şi 370 la Complexul Integrat de Servicii Sociale din bulevardul Theodor Pallady).

Locuitorii Capitalei pot beneficia de ceai şi supă caldă în cantinele DGASMB iar pentru orice sesizare privind oamenii fără adăpost, cetăţenii pot suna la numărul de telefon gratuit 0800.821.218 sau 021.314.23.15.

Potrivit raportului inspectorilor din cadrul PMB, noaptea trecută operatorii de salubritate au acţionat cu aproximativ de 300 utilaje de deszăpezire (pluguri, sărăriţe, cisterne cu soluţie antiderapantă).

 

Semafoarele nu funcţionează în şase mari intersecţii din Bucureşti, o parte dintre bulevardele mari sunt încă acoperite cu gheaţă, refugiile de tramvai sunt pline de zapadă, iar trotuarele sunt impracticabile. Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat în cadrul comandamentului de iarna din această dimineaţă că firmele de deszăpezire au intervenit târziu şi multe dintre arterele principale au încă probleme cu gheaţa.

"Prioritatea în următoarele ore este să se acţioneze pe străzile secundare, cu utilajele mici, şi să se deszăpezească trotuarele, ca lumea să nu mai circule pe mijlocul străzii. De asemenea, trebuie să se intervină cu sărăriţele fiindcă temperaturile scad şi nu este bine. Nu are rost să ieşim cu plugurile pe marile bulevarde fiindcă nu vor face decât să încurce circulaţia şi să enerveze şoferii", a declarat edilul şef.

Sorin Oprescu s-a declarat nemulţumit de felul cum au intervenit firmele de deszăperire, constatându-se probleme pe următoarele artere:

- gheaţă pe bd. Kiselef şi Aviatorilor, sectorul 1;

- pe Şoseaua Pieptănari şi intersecţia Răzoare, sectorul 5, nu s-a intervenit la timp pentru îndepărtarea zăpezii;

-în aceeaşi situaţie s-a aflat Şoseaua Mihai Bravu, sector 2, şi bd. Iuliu Maniu, sector 6;

Semafoarele nu funcţionează în intersecţiile:

- Şos. Colentina cu Fundeni;

- Şoseaua Colentina cu str. Sportului;

- Piaţa Victoriei;

- Popa Tatu cu Mircea Vulcănescu;

- bd. Basarabia cu 1 Decembrie;

- intersecţia de la Marriot;

Administraţia Străzilor Bucureşti a trimis deja echipaje de intervenţie la faţa locului, însă în trei dintre cazuri s-a produs scurt circuit pe cabluri şi remedierea defecţiunii implică spargerea trotuarelor.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 639585-10-30Parerea ta...

TEODOR
12 Dec 2012

Cum vine asta ?Sorin Oprescu,edilul sef al capitalei trebuie sa-i roage pe operatorii de deszapezire sa-si faca datoria?Ei nu sunt constienti ca au niste contracte de indeplinit sau le-a intrat in cap ca Sorin Oprescu e "baiat bun"?Drujba-i drujba,slujba-i slujba,domnilor!
DANA
12 Dec 2012

Oprescu s-a descurcat remarcabil cu comandamentul de iarna.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz