2020-08-07 22:11

Ninsorile au blocat şoselele, gerul le îngheaţă: -26 de grade până sâmbătă

 |  21:00
Ninsorile au blocat şoselele, gerul le îngheaţă: -26 de grade până sâmbătă

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis o informare de ger şi viscol la nivelul întregii ţări, ce va expira sâmbătă, la ora 10.00. Începând de astăzi, vremea se va răci treptat, devenind deosebit de rece, geroasă mai ales noaptea şi dimineaţa în cea mai mare parte a ţării.

Cele mai scăzute temperaturi se vor înregistra în cursul nopţii de joi spre vineri, cu precădere în nord-estul, centrul şi sudul ţării, unde minimele vor coborî frecvent sub -15 grade Celsius, până în jurul valorii de -26 de grade Celsius în estul Transilvaniei. Maximele diurne vor fi preponderent negative şi se vor situa, în general, între -10 şi 0 grade Celsius.

Din fericire, nu va mai ninge. Însă cantităţile abundente de precipitaţii căzute în ultimele două zile au dat bătăi de cap autorităţilor. Trenurile din sudul şi sud-estul ţării au avut întârzieri cuprinse între 30 şi 120 de minute, cele mai mari fiind înregistrate pe ruta Bucureşti - Constanţa. Reprezentanţii Ministerului Administraţiei şi Internelor au fost şi ei în alertă, intervenind în 17 judeţe unde zăpada a dat întreaga activitate peste cap. Circulaţia s-a desfăşurat cu greutate ieri pe şase drumuri naţionale din judeţele Timiş, Caraş-Severin, Mehedinţi, Gorj, Hunedoara şi Vâlcea. Accesul în zona Padina - Peştera era blocat, ieri-dimineaţă, utilajele de deszăpezire având de parcurs încă 3-5 km pentru a-i putea scoate pe turiştii rămaşi blocaţi, de duminică, la spaţiile de cazare din zona montană dâmboviţeană. Un bărbat dependent de insulină, rămas blocat la Cabana Padina, a fost preluat de un elicopter SMURD şi a fost transportat la un spital din Bucureşti pentru tratament specializat.

Cursurile au fost suspendate ieri în 111 grădiniţe şi şcoli din nouă judeţe, în care învaţă 31.341 de preşcolari şi elevi, a anunţat Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului (MECTS).Cele mai multe şcoli şi grădiniţe în care cursurile au fost suspendate sunt în judeţele Brăila- 49, Galaţi- 19 şi Timiş - 11. În judeţele Neamţ, Buzău, Prahova, Iaşi, Botoşani şi Vaslui sunt între două şi opt şcoli în care nu se susţin ore la clasă. Şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Dolj a decis suspendarea cursurilor în şcolile din Întorsura, Vela, Verbiţa, Drănic - structura Foişor, Perişor - structura Mărăcine, Izvoare - structura Corlate, Orodel - structura Cornu şi Gogoşu, la care învaţă în total 550 de elevi.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 639585-10-31Parerea ta...

MMMMHAI
14 Dec 2012

spuneau ca sunt pregatiti si ca abia asteapta sa vina zapada,acum de ce nu iau masuri cu cei responsabili.Anu trcut Ponta critica pe Ungureanu,si nu numai ponta si ziarele,televiziunile, acum nu se aude nimic.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz