2019-09-18 16:41

ALERTĂ. Noi AVERTIZĂRI emise de meteorologi: NINSORI, POLEI și VÂNT cât cuprinde până marți seară

 |  14:20
ALERTĂ. Noi AVERTIZĂRI emise de meteorologi: NINSORI, POLEI și VÂNT cât cuprinde până marți seară

Meteorologii au emis luni noi avertizări cod galben de ninsori, polei şi intensificări ale vântului. Avertizările vor fi în vigoare până marţi la ora 15.00, respectiv ora 20.00, și ele vizează Capitala şi 18 judeţe din sudul şi vestul ţării.

ANM susține că în cea mai mare parte a ţării vor fi precipitaţii mai ales sub formă de lapoviţă şi ninsoare, se va forma polei şi local se va depune strat de zăpadă. De asemenea, va fi vânt puternic, iar vremea se va menţine deosebit de rece pentru această perioadă.

PRIMA AVERTIZARE

Codul galben este în vigoare de la ora 13.30 până marţi la ora 20.00. În acest interval, vor fi perioade cu precipitaţii mai ales sub formă de lapoviţă şi ninsoare în cea mai mare parte a ţării, astfel că pe arii restrânse se va forma polei şi local se va depune strat de zăpadă. Vântul va avea intensificări temporare în majoritatea regiunilor cu viteze de 50-60 de kilometri la oră, iar în zona montană înaltă rafalele vor depăşi 70-80 de kilometri la oră, viscolind şi spulberând zăpada. Vremea se va menţine deosebit de rece pentru această perioadă, mai spun meteorologii.

A DOUA AVERTIZARE

Codul galben va fi în vigoare de la ora 18.00 până marţi la ora 15.00. Conform meteorologilor, în Banat, în cea mai mare parte a Olteniei, precum şi în zona Carpaţilor Occidentali şi în vestul Carpaţilor Meridionali începând de luni seară şi până marţi dimineaţă vor fi mai ales ninsori moderate cantitativ şi se va depune strat de zăpadă, local mai consistent. Se va forma polei în sudul Olteniei. 

Pe arii relativ extinse în Muntenia, în special seara şi în prima parte a nopţii de luni spre marţi (19/20 martie) vor fi precipitaţii mai ales sub formă de lapoviţă şi local se va semnala polei, apoi vor predomina ninsorile şi se va depune strat de zăpadă în general de 10 - 15 centimetri.

În Dobrogea, vor fi precipitaţii sub formă de ploaie, lapoviţă şi ninsoare, izolat mai însemnate cantitativ, în jur de 15-20 l/mp, şi se va produce polei. Temporar, vântul va avea intensificări cu viteze în general de 50-55 kilometri la oră, mai mari în zona montană înaltă, dar şi pe litoral, pe parcursul zilei de marţi, mai spun meteorologii.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-03-19Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray