2020-03-28 11:40

Noi confiscări în Vama Giurgiu: bunuri în valoare de 700.000 de lei, susceptibile a fi contrafăcute

 |  13:41
Noi confiscări în Vama Giurgiu: bunuri în valoare de 700.000 de lei, susceptibile a fi contrafăcute

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu au descoperit peste 3.000 de articole textile, încălţăminte şi parfumuri, susceptibile a fi contrafăcute, pe care cinci cetăţeni turci au încercat să le introducă ilegal în ţară, ascunse în compartimentele pentru bagaje ale unor autocare.

Potrivit unui comunicat de presă al Poliției de Frontieră, în ultimele 72 de ore, poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu au desfăşurat acţiuni specifice pe linia combaterii traficului cu produse contrafăcute, fiind selectate pentru control mai multe mijloace de transport.

Cu ocazia verificărilor amănunţite efectuate, poliţiştii de frontieră au descoperit în cinci autocare, în compartimentele destinate bagajelor, cantitatea totală de 3.026 articole textile, încălţăminte şi parfumuri, inscripţionate cu numele unor firme cunoscute, susceptibile a fi contrafăcute.

La cercetări, poliţiştii de frontieră au stabilit că posesorii bunurilor sunt cinci cetăţeni turci, cu vârste cuprinse între 23 şi 58 de ani. Persoanele în cauză au declarat că intenţionau să comercializeze bunurile, nu deţineau documente de provenienţă pentru acestea şi nu aveau cunoştinţă despre faptul că produsele transportate sunt susceptibile a fi contrafăcute.

Bunurile, a căror valoare dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, se ridică la suma totală de 716.350 lei, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de "punere în circulaţie fără drept a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu marca înregistrată pentru produse identice sau similare", faptă prevăzută şi pedepsită de art. 90, alin.1, lit. b din Legea 84/1998, cu modificările şi completările ulterioare, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-01-26Parerea ta...

ABRAMBURICA
26 Ian 2020

Alo . Dupa atita timp ? Numai atit ?
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine