2019-10-17 11:09

NOI PROTESTE ale angajaţilor Spitalului de Urgenţă Craiova, din cauza reducerii sporurilor

 |  10:15
NOI PROTESTE ale angajaţilor Spitalului de Urgenţă Craiova, din cauza reducerii sporurilor

Câteva zeci de angajaţi ai Spitalului Judeţean de Urgenţă din Craiova au întrerupt lucrul şi protestează, marţi dimineaţă, pentru a doua zi consecutiv, din cauza diminuării sporurilor cu până la 50%. Ei spun că vor declanşa greva generală dacă revendicările nu le vor fi soluţionate în 48 de ore.

Protestul a început în jurul orei 8.00, iar dacă luni a fost unul spontan, acum acţiunea este organizată de către sindicate, care susţin că vor declanşa greva generală dacă sporurile nu vor reveni la valoarea dinainte de 1 martie.

Mare parte dintre protestatari sunt infirmieri, biologi sau farmacişti, care spun că sporurile le-au fost diminuate cu procente între 20 şi 50%.

În ultima perioadă, au avut loc proteste în mai multe spitale din ţară, cadrele medicale fiind nemulţumite că le-au fost micşorate sporurile şi astfel le-au scăzut veniturile cu câteva sute de lei, diminuările putând ajunge până la 1.300-1.500 de lei.

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a declarat luni că i-a chemat la discuţii pe managerii spitalelor unde angajaţii au declanşat proteste din cauza diminuării sporurilor, ea afirmând că trebuie aplicată o lege, iar prin această lege au existat şi majorări importante ale salariilor medicilor.

Sorina Pintea a mai spus, după discuţii la Ministerul de Finanţe, că managerii de spitale trebuie să găsească soluţiile de redistribuire a sporurilor, astfel încât angajaţii să nu piardă la salariu.

"Nu a fost o discuţie legată despre salarii, am avut multe alte teme. Bugetul este foarte clar. Avem majorările salariale şi încadrarea în 30% sporuri, este rândul managerilor să fie manageri. Am verificat activitate unor spitale, este inadmisibil să nu facă până acum contracte cu CNAS. Voi continua acest tip de evaluări", a declarat Sorina Pintea după discuţiile de la Ministerul Finanţelor.

Sorina Pintea a explicat că scăderile salariale au afectat aproximativ 10% din totalul personalului medical, iar în cazul celorlalţi angajaţi vorbim despre "majorări semnificative". "Este o situaţie regretabilă, e inadmisibil să pierzi la salariu, dar asta se poate remedia. Bugetul ăsta este. Le-am spus asta şi managerilor, totul depinde de buna lor gestionare", a explicat Pintea.

Ea i-a ameninţat pe directorii de spitale care nu îşi fac treaba cu ieşirea din sistem, dar nu a precizat cât timp va dura procesul de evaluare care a început. "Am început acest tip de evaluări. Vă daţi seama, sunt 180 de spitale în subordinea Ministerului Sănătăţii".

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a anunţat vineri, la finalul unor noi negocieri cu sindicaliştii din sănătate, că va da o circulară prin care cere spitalelor ca în baza legii să acorde stimulente angajaţilor care vor avea veniturile mai mici în luna martie, astfel încât să fie compensate pierderile.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-04-17Parerea ta...

BOOYAKA
17 Apr 2018

Cea mai mare hotie e hotia nationala "sporuri"!In afara de sporul de vechime,eventual si de fidelitate,nu ar trebui sa mai existe alt spor!
ANONIM
17 Apr 2018

ce atatea sporuri? pot avea mii de euro pe luna sporuri si salarii ca se poarta cu bolnavii ca si cu niste animale au ajuns sa fure medicamentele de la bolnavii de cancer? si vor numai bani medicii majoritatea mai ales cei mai tineri niste incompetenti profesional dar au niste ifose in ei...si dispret total pentru amaratii tarii asteia
Să Vă DEA!
18 Apr 2018

DAR să nu mai condiționați actul pre/post medical al pacientului, prin invocarea șpăgii dacă vrea să nu rămână kk-t la cur, pe o saltea pușcăriașă (pătată, urât/greu mirositoare), alături de zdrențele de cearșafuri și fețe de perne, de la alții...la fel, sau mai bolnavi, împuțite, găurite, de parcă spitalele s-au transformat în cuiburi de repaus, până la veșnica odihnă, a oamenilor străzii! Iar de WC-uri, nici nu mai pomenesc! Infirmierele - în special - se plâng ca bocitoarele la mort, că au salariu mic, că au copii de crescut, etc...în timp ce te țintuiesc cu privirea să vadă dacă ai PRICEPUT! P.S. Să aducem aminte de putorile de la bucătărie, care pleacă cu sacoșa acasă, dând apă chioară bolnavilor, nu ceva consistent, cu proteine!
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray