2019-10-18 22:34

Noi PROTESTE în sănătate. Grevă spontană la la Institutul Inimii din Cluj

 |  10:59
Noi PROTESTE în sănătate. Grevă spontană la la Institutul Inimii din Cluj

Zeci de angajaţi ai Institutului Inimii din Cluj-Napoca au intrat, miercuri dimineaţă, într-o grevă spontană, nemulţumiţi de salariile primite.

Managerul Institutului Inimii, Florin Crişan, a declarat că o parte din salariaţi au primit venituri reduse.

"Au intrat în grevă peste 70-80 de persoane. E vorba de personal medical care în această lună a primit partea de salarii fără a se aplica deocamdată regulamentul nou de sporuri. În condiţiile în care noi avem un procent de 21% nu reuşim să ne încadrăm în acest procent alocat de minister şi pentru moment am acordat doar salariile, fără a aplica regulamentul. Încercăm prin discuţii cu ministerul să obţinem un procent mai mare. Sunt categorii de personal care, prin aplicarea acestui regulament şi coroborat cu cuantumul sporului alocat nouă, pierd de la venituri", a spus Florin Crişan, potrivit Agerpres.

În ultima perioadă, au avut loc proteste în mai multe spitale din ţară, cadrele medicale fiind nemulţumite că le-au fost micşorate sporurile şi astfel le-au scăzut veniturile cu câteva sute de lei, diminuările putând ajunge până la 1.300-1.500 de lei.

Noi proteste ale angajaţilor din Sănătate, din cauza sporurilor

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a declarat luni că i-a chemat la discuţii pe managerii spitalelor unde angajaţii au declanşat proteste din cauza diminuării sporurilor, ea afirmând că trebuie aplicată o lege, iar prin această lege au existat şi majorări importante ale salariilor medicilor.

Sorina Pintea a mai spus, după discuţii la Ministerul de Finanţe, că managerii de spitale trebuie să găsească soluţiile de redistribuire a sporurilor, astfel încât angajaţii să nu piardă la salariu.

"Nu a fost o discuţie legată despre salarii, am avut multe alte teme. Bugetul este foarte clar. Avem majorările salariale şi încadrarea în 30% sporuri, este rândul managerilor să fie manageri. Am verificat activitate unor spitale, este inadmisibil să nu facă până acum contracte cu CNAS. Voi continua acest tip de evaluări", a declarat Sorina Pintea după discuţiile de la Ministerul Finanţelor.

Sorina Pintea a explicat că scăderile salariale au afectat aproximativ 10% din totalul personalului medical, iar în cazul celorlalţi angajaţi vorbim despre "majorări semnificative". "Este o situaţie regretabilă, e inadmisibil să pierzi la salariu, dar asta se poate remedia. Bugetul ăsta este. Le-am spus asta şi managerilor, totul depinde de buna lor gestionare", a explicat Pintea.

Ea i-a ameninţat pe directorii de spitale care nu îşi fac treaba cu ieşirea din sistem, dar nu a precizat cât timp va dura procesul de evaluare care a început. "Am început acest tip de evaluări. Vă daţi seama, sunt 180 de spitale în subordinea Ministerului Sănătăţii".

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a anunţat vineri, la finalul unor noi negocieri cu sindicaliştii din sănătate, că va da o circulară prin care cere spitalelor ca în baza legii să acorde stimulente angajaţilor care vor avea veniturile mai mici în luna martie, astfel încât să fie compensate pierderile.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-04-18Parerea ta...

STEFAN
20 Apr 2018

fie ca va convine sau nu adevarul doare uneori din partea mea meritati sa faceti greva daca nu va invatati minte pt ca cu totii dam mita la asistente si medici dar nu va ginditi ca roata se invirte in loc sa luati exemplu de la biserica cum ar fi donatiile (gen doneaza si salvezi o viata in loc de mita) plus sar aduna mai multi bani si sar rezolva anumite probleme plus salarii, sa va fie rusine asa sa va ajute D-zeu in loc sa ii luati la rost pe manageri sau pe unii doctori care au salarii neserioase.
Doresc sa comentezMAI VECHI...

Ministerul suferinţelor eterne După atâtea modificări în sănătate, după mult trâmbiţata reformă şi anunţurile bombastice de „cât de bine o să ne fie”, lucrurile par a nu se fi schimbat deloc. Ba chiar par a fi mai rele
21 Aug 2014 |

PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray