2020-07-04 11:44

Noi reguli pentru organizarea de nunți și botezuri

 |  19:08
Noi reguli pentru organizarea de nunți și botezuri

De luni, 1 august, intra in vigoare prevederea care permite patronilor de localuri sa primeasca mai mult de 10.000 de lei cash, pe zi, de la o persoana, pentru organizarea de nunti si botezuri. Masura este inclusa intr-o ordonanta de urgenta, aprobata de curand de Guvern.

Astfel, patronii de localuri pot obtine cresterea plafonului de 10.000 de lei pentru tranzactiile cash, dar doar cu acordul Fiscului.

"Organizatorii de nunti si botezuri, pentru operatiunile de incasari in numerar pe zi, de la persoane fizice, pentru serviciile legate de aceste evenimente, pot solicita organului fiscal central competent in administrarea obligatiilor lor fiscale, in cazul in care acestia prezinta organului fiscal informatii din care rezulta ca incasarile de la persoane fizice generate de organizarea de astfel de evenimente depasesc plafonul, aprobarea unui alt plafon de incasari decat cel stabilit la art.4 (10.000 de lei) ", potrivit prevederii.

Proprietarii de localuri trebuie sa aduca dovezi privind incasarile anterioare din nunti si botezuri, precum si o cerere in care sa se mentioneze noul plafon.

ANAF are timp 15 zile sa analizeze documentele si sa trimita un raspuns. Daca este pozitiv, adica daca aproba cresterea plafonului, atunci decizia va fi valabila timp de un an si poate fi reinnoita sau modificata la cererea solicitantului.

Plafonul de 10.000 de lei pentru tranzactiile cash intre persoane fizice si cele juridice a fost introdus in mai 2015.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-08-01Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz