2020-07-14 04:38

Noi schimbări ale Codului Rutier. Şoferii care produc un accident cu victime rămân fără permis de conducere

 |  13:34
Noi schimbări ale Codului Rutier. Şoferii care produc un accident cu victime rămân fără permis de conducere

Guvernul pregăteşte o nouă schimbare a codului rutier, printr-o ordonanţă de urgenţă. Potrivit noilor modificări, şoferii care au provocat un accident cu victime, chiar dacă primesc doar amendă şi nu condamnare cu închisoare, ar urma să rămână fără permis de conducere.

De asemenea, o altă modificare se referă la regimul cetăţenilor străini care locuiesc de cel puţin şase luni în România şi care pot solicita obţinerea carnetului de conducere.

Guvernul vrea să modifice din nou OUG 195/2002, privind circulaţia pe drumurile publice, potrivit jurnaliştilor de la Economica.net.

Una dintre modificări se referă la condiţiile în care un şofer implicat într-un accident rutier rămâne fără permis de conducere. Acesta ar urma să fie anulat nu doar în cazul celor care au primit o condamnare la închisoare, ci şi în cazul celor care au primit doar amendă.

De asemenea, proiectul mai prevede că posesorii unui permis de categorie B vor putea să conducă, pe drumurile publice, tractoare cu masa maximă de 3,5 tone. Potrivit sursei citate, şi regimul cetăţenilor străini care vor să obţină permisul în România s-ar putea schimba. Astfel, aceştia vor putea obţine carnetul de conducere dacă locuiesc cel puţin o jumătate de an în ţara noastră.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2014-08-12Parerea ta...

MARINELU
13 Aug 2014

Mi se pare firesc.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz