2020-07-05 19:48

Buletinele vor ține loc și de card de sănătate de la anul

 |  13:17
Buletinele vor ține loc și de card de sănătate de la anul

Noile cărți de identitate, care vor fi emise de anul viitor, vor ține loc și de card de sănătate. Cine nu dorește un astfel de document va putea obține unul simplu.

Potrivit Proiectului de Ordonanță, actele de identitate se vor elibera obligatoriu de la vârsta de 12 ani și, opțional, sub această vârstă, la solicitarea părinților sau a reprezentanților legali. Schimbarea se va face pana în august 2021. „Cartea electronică de identitate, precum şi cărţile de identitate emise până la data de 01 august 2021, aflate în termen de valabilitate, constituie document de călătorie în statele membre ale Uniunii Europene.

Cartea electronică de identitate permite titularului autentificarea în sisteme informatice ale Ministerului Afacerilor Interne și în sisteme informatice ale altor instituții publice sau private, precum şi utilizarea semnăturii electronice, în condițiile legii.

Elementele electronice de securitate vor respecta standardele europene. Vor permite în același timp ca posesorii lor să interacționeze online cu instituțiile administrației publice.

Autoritățile propun ca noile acte de identitate să fie eliberate pentru cei care au împlinit 12 ani, sau chiar mai devreme, la cererea părinților.

Cei care nu vor să aibă un astfel de document vor putea să obțină în continuare o carte de identitate simplă, fără CIP, dar cu elemente de securitate sporită.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-01-15Parerea ta...

CETATEAN
15 Ian 2020

Intri in mol si stie cine esti si cite masele cariate ai in gura
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz