2020-07-09 05:38

Noile reguli pentru cei care folosesc trotinete electrice. Care este vârsta MINIMĂ pentru a conduce acest vehicul

 |  09:26
Noile reguli pentru cei care folosesc trotinete electrice. Care este vârsta MINIMĂ pentru a conduce acest vehicul

Guvernul a reglementat, în şedinţa de marţi, circulaţia cu trotineta electrică. vârsta minimă admisă pentru a conduce acest vehicul fiind de 14 ani, a declarat ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela.

"A doua decizie luată astăzi în şedinţa de Guvern promovată de MAI e cu privire la circulaţia pe drumurile publice. S-au înregistrat foarte multe accidente pe drumurile publice cu trotinete şi această ordonanţă defineşte toate normele de conduită pentru conducătorul de trotinetă electrică, astfel încât să evităm tot ceea ce ţine de periculozitatea folosirii trotinetei electrice ca mijloc de transport şi pentru a preveni accidentele din trafic. Astfel, pentru a conduce o trotinetă electrică pe drumurile publice, conducătorul acesteia trebuie să aibă vârsta de cel puţin 14 ani", a declarat Marcel Vela, marţi seară, la finalul şedinţei de guvern.

Trotinetele electrice care circulă pe drumurile publice trebuie să fie echipate cu mijloace de iluminare, a precizat ministrul.

"Pentru cei care folosesc trotineta şi au sub 16 ani, adică între 14 şi 16 ani, este obligatorie casca de protecţie. Este interzis transportul pasagerilor pe aceste mijloace de transport şi, totodată, ca zone de folosinţă sunt pistele care au destinaţia de piste de biciclete sau pe sectoarele de drum unde viteza maximă admisă pentru circulaţia vehiculelor este de 50 km la oră. Trotinetele electrice nu pot depăşi viteza de 25 de km/h şi, evident, această ordonanţă completează definiţia trotinetei, pentru a fi foarte clar, atunci când se foloseşte, în ce parametri ai actului normativ se încadrează cel care foloseşte trotineta", a mai declarat ministrul Afacerilor Interne.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-02-05Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz