2019-07-22 13:34

Noua lege a pensiilor, ADOPTATĂ de Guvern. Cum cresc veniturile pensionarilor

 |  16:42
Noua lege a pensiilor, ADOPTATĂ de Guvern. Cum cresc veniturile pensionarilor

Guvernul a adoptat, în şedinţa de miercuri, noua lege a pensiilor, proiectul urmând să ajungă în Parlament. Prim-ministrul Viorica Dăncilă a precizat că acest proiect de act normativ vizează creşterea veniturilor pensionarilor şi eliminarea inechităţilor în sistemul public de pensii.

Guvernul a adoptat proiectul legii pensiilor, anunţă România TV, acesta urmând să fie transmis Parlamentului.

Legea pensiilor se afla pe ordinea de zi a şedinţei de Guvern, a anunţat premierul Viorica Dăncilă. "Discutăm astăzi, în şedinţa de Guvern, noua lege a pensiilor, un proiect important pentru milioane de români, prin care ne dorim creşterea veniturilor pentru pensionari şi eliminarea inechităţilor în sistemul public de pensii. Astfel, asigurăm pensii egale pentru muncă egală şi îndreptăm inechităţile din prezent, când două persoane, care au avut aceeaşi ocupaţie şi au aceeaşi vechime în muncă, beneficiază de pensii diferite", a declarat Dăncilă la începutul şedinţei de Guvern.

Premierul a spus că legea va fi aplicată etapizat, urmând ca punctul de pensie să crească la 1.265 anul viitor, la 1.775 de lei în 2020 şi la 1.875 de lei în 2021. Dăncilă a subliniat că aceste creşteri pot di susţinute din punct de vedere bugetar.

Ministrul Muncii, anunţ oficial despre al 13-lea salariu şi primele de Crăciun. Cât este impactul bugetar al noii legi a pensiilor

"Această lege este complexă, bazată pe principii solide, care poate fi susţinută din punct de vedere bugetar şi asupra căreia ne-am consultat atât cu sindicatele, cât şi cu patronatele”, a declarat Dăncilă.

Miercuri, înaintea şedinţei de Guvern, aproximativ 150 de pensionari au protestat în Piaţa Victoriei, nemulţumiţi de faptul pensiile nu vor mai fi corelate cu salariul mediu brut pe economie începând cu anul 2021. Reprezentanţii pensionarilor au afirmat că nu au fost consultaţi cu privire la modificările aduse sistemului de pensii, încercând în repetate rânduri să discute cu ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu.

Legea prevede că începând din anul 2022, valoarea punctului de referinţă creşte anual cu rata medie a inflaţiei, la care se adaugă 50% din creşterea reală a câştigului salarial mediu brut realizat. Punctul de referinţă este un alt indicator luat în calcul la stabilirea valorii pensiei şi reprezintă raportul dintre valoarea punctului de pensie şi nivelul mediu al stagiilor de cotizare, adică 25.

În 28 septembrie, ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, spunea că legea pensiilor a fost suficient de mult dezbătută, simulată şi calculată, astfel încât să nu fie necesare foarte multe amendamente de la Parlament.

Ministrul Muncii a afirmat că pensiile cresc până în 2021, dar abia atunci se va aplica noua formulă, pentru că până atunci nu există posibilitatea tehnică de a recalcula 5 milioane de pensii.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-10-10Parerea ta...

PENSII EGALE CIVILI CU GRADATI
10 Oct 2018

CUVILII AU COTIZAT SI COTIZEAZA LA PENSIE CEL PUTIN CU 10 QNI, DACA NU CU 25 DE ANI DE ZILE MAI MULT DECAT GRADATII! ESTE INECHITABIL SA PRIMEASCA GRADATII ASEMENEA PENSII MARI SI IN PERMANENTA INDEXARI PESTE UNDEXARI IN COMPARATIE CU PENSIILE CIVILILOR! TOCMAI PENTRU RISCUL PW CARE IL INCUMBA MESERIA LOR, GRADATII IES LA PENSIE MAI DEVREME CU MINIM 10 ANI SI AU FOARTE MULTE FACITITATI SI UNII FFAC DE RAS UNIFORMA CARE O POARTA PROTEJAND CORUPTIA MARE SI MICA!
Doresc sa comentezPUBLICITATE


loading...


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray