2019-10-23 13:56

Noul Cod Rutier: Amenzi usturătoare pentru PIETONI

 |  16:17
Noul Cod Rutier: Amenzi usturătoare pentru PIETONI

Noi reguli pentru pietoni! Noul Cod rutier prevede sancțiuni drastice pentru cei care încalcă legea.

Pietonii trebuie să ştie că sunt obligați, atunci când sunt în trafic, să circule pe trotuare sau, dacă acestea nu sunt disponibile în respectiva zonă, să circule pe acostament, adică pe marginea, de cele mai multe ori nepavată, a drumului. Lor le este interzisă circulația pe pistele de biciclete şi pe autostradă, explică avocat.net.

De asemenea, pietonii pot traversa un drum doar atunci când semaforul pentru ei este de culoare verde. Când culoarea verde a semaforului devine intermitentă înseamnă că semaforul urmează să afișeze semnalul roșu, iar pietonii trebuie să grăbească trecerea și, dacă drumul are un refugiu central sau un spațiu pe unde nu circulă mașinile, pietonii trebuie să aștepte acolo schimbarea culorii semnalului semaforului.

Pietonii nu au voie să traverseze atunci când semnalul de culoare verde al semaforului este intermitent sau atunci când semaforul afişează culoare roșie.

Pietonii mai trebuie să fie conştienţi şi de faptul că este interzis să traverseze atunci când se apropie un vehicul al serviciilor de urgență (poliție, pompieri etc) cu girofarurile și sirena pornite.

Totodată, pietonii nu trebuie să traverseze prin spatele sau fața vehiculelor oprite în stațiile mijloacelor de transport, decât dacă acolo există o trecere de pietoni.

Mai mult, pietonii au și ei, alături de conducătorii auto, obligații legate de semnalizările polițiștilor aflați în intersecții. Astfel, aceștia trebuie să respecte indicațiile polițistului care dirijează circulația și trebuie să traverseze drumul, să grăbească traversarea acestuia sau să se oprească la semnalele polițistului.

Cei care nu respectă aceste reguli vor fi sancţionaţi cu amendă din clasa I de sancțiuni, adică vor primi două sau trei puncte-amendă. Mai exact, ei riscă o amendă cuprinsă între 290 și 435 de lei.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-01-02Parerea ta...

RETARZII DRACULUI!
03 Ian 2019

AMENZILE-ASTEA-S FĂCUTE ca SUSTENABILE DPDV BĂNESC, CA PENTRU SALARIILE PUTORILOR CARE LE CLOCESC...RECTE BOII ȘI VACILE DIN CASA INFRACTORULUI! SĂ VEDEȚI CÂT CÂȘTIGĂ PRIMARII, TE IEI CU MÂINILE DE CAP, NU ALTA! D-aia se comportă ca niște nababi și-și permit să facă pe nebunii....EI, ÎNTR-O RO.PARALELĂ față de REALA RO.simțită, trăită din partea omului simplu, corect care trăiește din salariul sau pensia mizeră, că d-aia fug dincolo de graniță românii ca să aibă senzația că TRĂIESC OMENEȘTE NORMAL, nu se TÂRĂSC de pe o zi pe alta! Românul simplu NU trăiește din inginerii financiare, ”afaceri cu statul” prin care să-și umfle buzunarele și conturile, fălindu-se cu isprăvile ticăloșiilor făcute! Aaaaa...că s-a coborât mafia până la structurile cele mai de jos, că am ajuns să ne facem rău unii altora PRIN MIMETISMUL coborât de sus în jos, e o consecință a ticăloșilor ăstora care, ar trebui triați, mutați din Casa Poporului, tăiate pensiile speciale, să stea doar un mandat, cel mult două..NUMAI dacă dovedește ce acte legislative a inițiat, ce mare brânză a făcut în Parlament, câte zile/săptămână a fost prezent, când, la ce oră s-a prezentat la birourile din județul care l-a ”ales” și cât de bine l-a ”reprezentat” prin rezolvarea petițiilor, plângerilor cetățenilor de-acolo ȘI, dacă trebuie să mai ”reprezinte” comuna, satu, județul care mai are abia câțiva locuitori trecuți deja cu un picior pe lumea cealaltă, MULTE JUSTIFICĂRI TREBUIE SĂ DEA JEGOȘII DIN PARLAMENTUL RUȘINII!!!!
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray