2020-07-14 03:26

Noul Mers al Trenurilor intră în vigoare pe 14 decembrie. Vezi ce schimbări prevede!

 |  13:28
Noul Mers al Trenurilor intră în vigoare pe 14 decembrie. Vezi ce schimbări prevede!

CFR Călători a anunţat că noul Mers al Trenurilor de călători intră în vigoare pe 14 decembrie şi va fi valabil până pe 12 decembrie 2015. Peste 1.100 de trenuri vor fi zilnic în circulaţie.

"Oferta de transport feroviar de pasageri este adaptată cererii pieţei atât prin optimizarea orariilor şi a capacităţii de transport, cât şi prin asigurarea condiţiilor de confort pe categorii de trenuri, utilizându-se eficient resursele disponibile", a precizat CFR Călători, într-un comunicat de presă.

Sursa citată mai menţionează că va asigura, şi în 2015, serviciul public de navetă între marile oraşe şi localităţile din proximitatea acestora. De asemenea, va fi menţinut mersul de tren cadenţat pe rutele unde condiţiile de circulaţie şi exploatare permit acest lucru şi unde traficul de călători este cu preponderenţă de navetă: Bucureşti Nord - Ploieşti, Bucureşti Nord - Piteşti şi Constanţa - Mangalia (în sezonul estival).

De asemenea, pentru asigurarea accesibilităţii şi mobilităţii călătorilor, dar şi pentru desfăşurarea unui transport competitiv, unele trenuri InterRegio, cu plecări din Cluj, Craiova, Piteşti şi alte oraşe, au fost transformate în trenuri Regio, cu opriri în mai multe staţii de pe traseu. Astfel, faţă de 2014, pasagerii vor putea călători cu mai multe trenuri Regio, la tarifele aferente acestui rang de tren.

CFR Călători a mai anunţat că, în ceea ce priveşte zonele turistice precum Valea Prahovei, Vatra Dornei, Petroşani, pasagerii vor beneficia de un număr suficient de trenuri în funcţie de sezon şi de trafic.

În această iarnă, după suplimentările capacităţii de transport din perioada Sărbătorilor de iarnă, sunt introduse Trenurile Zăpezii, prin care pasagerii vor ajunge în cele mai căutate destinaţii turistice montane ţară.

"În plus, prin această ofertă, în perioada 1 ianuarie - 28 februarie 2015, se va acorda 25% reducere de preţ la bilete. Reducerea se va aplica la trenurile care vor circula de luni până joi, pentru călătoriile, pe rută directă, la clasa a 2-a, cu trenuri InterRegio care au ca punct de plecare sau destinaţie: una din staţiile feroviare de pe ruta Sinaia - Braşov; gara Vatra Dornei Băi; gara Petroşani", mai precizează compania.

Şi în 2015, trenurile de pe ruta Bucureşti Nord - Constanţa vor avea durate de parcurs reduse, de aproximativ două ore.

De asemenea, pasagerii vor putea să călătorească în afara ţării zilnic, cu trenuri directe din Bucureşti Nord către Viena (de la 39 de euro pe sens), Budapesta (de la 29 de euro pe sens) şi Sofia. Oferta de transport internaţional include trenuri zilnice directe către Budapesta şi din Timişoara, Braşov, Târgu Mureş şi Cluj Napoca.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2014-12-03Parerea ta...

JAF LA CFR CALATORI ?
03 Dec 2014

La ora actuala, CFR Calatori are un Consiliu de Supraveghere si un Directorat format din trei membrii- Vasiel Secara, Ioan Balanean si Iosif Szentes. Primii doi sunt de la Cluj, iar Szentes este cel care din 2012, “tese”, an de an, mersul trenurilor in interesul operatorilor privati si nicidecum pentru CFR Calatori. Totodata, compania mai are 11 directori generali si 4 consilieri, dar si, atentie, nici mai mult nici mai putin, de 72 de sefi de serviciu, oficiu sau birou numai in sediul central. Incredibil! 90 de sefi numai in sediul central al companiei CFR Calatori. Adica o armata de birocrati care se calca pe picioare, in timp ce personalul de executie de la calea ferata este tinut in conditii mizere si amenintat cu somajul. Pensionari de lux de la CFR Calatori Jolly-jokeri de la CFR Calatori In urma cu ceva timp, compania CFR Calatori a incredintat, fara licitatie, catre societatea Informatica Feroviara, suma de 7.200.000 de lei pentru servicii informatice. De ce nu s-a facut licitatie? Numai bosul CFR Calatori, Vasile Secara, poate spune, dupa ce se va consulta cu stapana achizitiilor de la aceasta companie- Carmen Maria Popescu. Insa, nici pana in prezent, mersul trenurilor nu poate fi vizualizat on line, pe motiv ca site-ul este inactiv de un an de zile. Poate Corpul de control al ministrului Ioan Rus va verifica si achizitiile de la CFR Calatori pastorite de Carmen Maria Popescu, dar si aranjamentele acesteia cu Vasile Secara si Elena Miu. Ori poate se verifica cum un teren extrem de valoros de la Cluj al companiei a ajuns la om de afaceri din anturajul lui Ioan Rus?”
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz