2020-07-02 10:33

Noutăți în sănătate: asigurare extinsă pentru pacienții cu arsuri

 |  17:28
Noutăți în sănătate: asigurare extinsă pentru pacienții cu arsuri

Pe modelul Acțiunilor Prioritare, care urmăresc să asigure acoperirea costurilor ridicate ale tratamentului urgențelor majore la nivel intra-spitalicesc, AP-Arsuri a fost elaborat de Ministerul Sănătății în același scop, dar vine și cu două premiere în sistemul sanitar românesc.

”După tragedia din clubul Colectiv, nevoia unei linii dedicate de finanțare a tratamentelor pentru pacienții cu arsuri a devenit stringentă, mai ales luând în considerare limitele destul de reduse ale decontării cheltuielilor cu acești pacienți. Pentru a nu mai fi nevoite spitalele să asigure diferența considerabilă din venituri proprii, AP-Arsuri va deconta următoarele:

reactivi specifici și consumabile pentru determinări de laborator consumabile pentru monitorizarea pacienților  consumabile specifice pentru tratamentul și îngrijirea pacienților cu arsuri consumabile și echipamente pentru tratamentul în perioada post-critică soluții și materiale consumabile pentru asepsia în secțiile de arsuri educația specifică pentru tratamentul acestor pacienți și servicii specifice.

Noutatea absolută în sistemul sanitar românesc o reprezintă decontarea serviciilor 

de recuperare medicală și kinetoterapie pe perioada internării și un an după externare și de psihoterapie pe durata internării și un an după externare.

Fondurile necesare acestei Acțiuni Prioritare vor fi alocate din bugetul Ministerului Sănătății. Colectivul de lucru din cadrul ministerului va elabora aceste calcule pe baza estimărilor numărului de pacienți cu arsuri din unitățile sanitare eligibile” transmite Ministerul Sănătății într-un comunicat de presă.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-09-05Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz