2020-04-09 04:09

Nu e glumă: nerespectarea carantinei înseamnă închisoare!

 |  16:07
Nu e glumă: nerespectarea carantinei înseamnă închisoare!

Închisoare de la 6 luni la 2 ani sau amendă – aceasta este prevederea cuprinsă în Codul Penal pentru ”zădărnicirea combaterii bolilor”, iar ministrul Sănătății atenționează că această prevedere va fi pusă în aplicare în cazul nerespectării carantinei.

Marți, la finalul videoconferinței cu reprezentanţii direcţiilor de sănătate publică din teritoriu şi municipiul Bucureşti, cu privire la gestionarea modului de prevenire a infecţiei COVID-19, ministrul Sănătății, Victor Costache, a anunțat că la această oră nu avem niciun caz cu infecţie cu noul coronavirus în România.

Ministrul spune că a discutat cu reprezentanţii direcţiilor de sănătate publică modul de implementare a setului de măsuri care a fost decis luni seara de către Guvernul României, în cadrul Comitetului Naţional de Urgenţă.

Astfel, la sosirea pe teritoriul României, toţi călătorii asimptomatici din zonele afectate, respectiv Hubei (China), cele 11 localităţi din Italia, dar şi persoanele care încă se mai află pe nava de croazieră Diamond Princess vor intra direct în carantină, pentru o perioadă de 14 zile.

Celelalte persoane care vin din regiunile Lombardia şi Veneto vor intra în izolare voluntară la domiciliu timp de 14 zile, la sosirea în România.

„Toate persoanele din carantină vor primi materiale informative cu un set de reguli pe care trebuie să îl urmeze, la fel şi cele care vor fi izolate la domiciliu care vor primi un alt set de reguli. Aceste materiale vor fi elaborate de către reprezentanţii Institutului de Sănătate Publică şi transmise în timp util. Tot la institut va funcţiona un telverde care va putea fi apelat de către cei interesaţi să obţină măsuri suplimentare despre noul tip de infecţie cu coronavirus” a spus ministrul Costache.

La finalul videoconferinţei, ministrul Sănătăţii a subliniat că nerespectarea măsurilor privind carantina se va sancţiona conform art. 352 din Codul Penal, pedeapsa fiind închisoare de la 6 luni la 2 ani sau amendă.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-02-25Parerea ta...

PARAIPAN
25 Feb 2020

Cred ca asa zisul ministru al sanatati( in realitate o slugă a jocurilor medicale) este aerian....Oare A AUZIT DE DREPTURILE OMULUI...o javră care amenință fără temei
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine