2020-04-03 07:00

Nu scăpăm de caniculă! Temperaturile vor creşte în această săptămână până la 38 de grade Celsius

 |  21:01
Nu scăpăm de caniculă! Temperaturile vor creşte în această săptămână până la 38 de grade Celsius

Temperaturile foarte ridicate vor reveni începând din această săptămână, iar maximele pot atinge chiar şi 38 de grade în anumite zone ale ţării. Agricultorii au cele mai mari bătăi de cap deoarece nivelul scăzut de precipitaţii a provocat secetă în special în estul, sudul şi vestul ţării, unde deficitele de apă în sol vor fi cuprinse între 970 şi 2.200 mc/ha. Singurele şanse pentru a ne întâlni din nou cu ploile vor fi în acest weekend, însă doar izolat, dar vremea va rămâne la fel de caldă, precizează Administraţia Naţională de Meteorologie în atenţionarea pentru următoarele două săptămâni. În următoarele zile, toată ţara se va afla sub cod galben de caniculă, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi local pragul critic de 80 de unităţi, în zonele de câmpie şi podiş, în timp ce marţi şi miercuri, judeţele Arad, Bihor şi Satu Mare se vor afla sub incidenţa codului portocaliu.

BANAT

Până în jurul datei de 15 august valul de căldură va persista, astfel că media regională a temperaturilor maxime va fi de 35...37 de grade. În a doua parte a intervalului se va produce o răcorire, însă vremea va fi în continuare călduroasă, cu valori diurne de 31-32 de grade. Media valorilor minime de temperatură va fi în creştere, de la 16 grade până la 19-20 de grade în perioada 14-17 august, ulterior urmând să revină la aproximativ 16-17 grade. Probabilitatea pentru averse pe arii extinse va fi mai ridicată în intervalul 15-18 august.

CRIŞANA

În cele două săptămâni de prognoză vremea va fi călduroasă, caniculară până în jurul datei de 15 august, cu medii regionale ale maximelor termice de 35-37 de grade. În a doua parte a intervalului se va resimţi o uşoară răcorire, dar media temperaturilor diurne nu va coborî sub 30-32 de grade. Temperaturile minime nu vor avea variaţii semnificative, cele mai calde nopţi urmând a se înregistra în perioada 12-17 august, când media acestora se va situa în jurul valorii de 18 grade. Averse locale se vor semnala izolat în perioada 15-18 august. În rest, doar cu totul izolat pot să apară ploi de scurtă durată în zonele de deal.

TRANSILVANIA

Regimul termic se va situa peste mediile multianuale, în toată perioada, dar mai ales în prima săptămână, când media regională a valorilor maxime va fi de 33-34 de grade, vremea urmând să fie, local, caniculară în timpul după-amiezelor. După 17 august, estimările arată o scădere de temperatură, spre maxime, în medie, în jurul valorii de 30 de grade. Media temperaturilor minime se va situa între 12 şi 15 grade, cu cele mai ridicate valori între 14 şi 18 august. Gradul de instabilitate va fi în creştere în intervalul 15-18 august, când vor fi averse cu caracter local.

DOBROGEA

Până în jurul datei de 16 august, vremea se va menţine călduroasă, local caniculară mai ales în partea continentală, cu temperaturi maxime, în medie regională, de 33-35 de grade. Nopţile vor fi tropicale în cea mai mare parte a regiunii, astfel că media minimelor se va situa în jurul valorii de 22 de grade. Pentru a doua săptămână de prognoză este estimată o răcorire a vremii, media temperaturilor maxime urmând să ajungă la 29-30 de grade, iar a minimelor, la 18-19 grade. Regimul pluviometric se va menţine deficitar pe parcursul celor două săptămâni, doar izolat fiind posibile ploi slabe, de scurtă durată, îndeosebi în perioada 16-18 august.

MUNTENIA

Valorile termice se vor menţine ridicate până spre sfârşitul primei săptămâni de prognoză, caracterizând o vreme călduroasă, caniculară în timpul după-amiezelor. Se vor înregistra, în medie regională, valori maxime de 35-37 grade şi minime în creştere uşoară, spre o medie regională de 19-20 grade. După data de 17 august se întrevede o scădere uşoară a temperaturii aerului, astfel încât media maximelor va fi de 32-33 de grade, iar a minimelor în jurul valorii de 16 grade. Probabilitatea pentru manifestări specifice instabilităţii atmosferice va fi mai ridicată în zilele de 17 şi 18 august, în timp ce în restul intervalului vor fi posibile ploi de scurtă durată, pe arii restrânse, mai ales în zonele de deal.

OLTENIA

Până în data de 15 august vremea se va menţine caniculară. Media regională a valorilor diurne va fi de 34-36 de grade, iar a celor nocturne va fi în creştere, de la 16 grade în primele două zile, până în jur de 19 grade în 15-16 august. În a doua parte a intervalului, este probabilă o scădere de temperatură, astfel că media maximelor va ajunge la 31-32 de grade, iar cea a minimelor spre valori în jur de 16 grade. În perioada 15-18 august, instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată, astfel că mai ales în timpul după-amiezelor, local, vor fi averse. În restul intervalului, ploile vor fi posibile cu totul izolat.

LA MUNTE

Pe parcursul intervalului de prognoză, vremea se va menţine mai caldă decât în mod obişnuit, fiind estimate valori maxime, în medie, în jurul valorii de 24 de grade în prima săptămână de prognoză şi de 21-22 de grade în a doua săptămână. Minimele termice vor fi în creştere uşoară, de la 12 grade în prima zi a intervalului spre 14-15 grade, urmând să revină la valori în jur de 12 grade, după data de 19 august. Instabilitatea atmosferică se va accentua în perioada 14-18 august, astfel că mai ales în timpul după-amiezelor vor fi averse, izolat importante cantitativ. În restul intervalului ploi de scurtă durată vor fi posibile doar pe arii restrânse.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-08-10Parerea ta...

S-AR REZOLVA, DAR NU SE VREA..
11 Aug 2015

Asa cum spune/explica un militar ca la ora actuala se pot produce fenomene meteo cu ajutorul HAARP! " Ce este totuşi HAARP? “HAARP este, în realitate, un bombardament al ionosferei cu unde radio extrem de puternice, care afectează diverse zone ale planetei. Undele electromagnetice revin pe pământ din ionosferă şi penetrează totul pe scoarţă – viu sau mort – generând fenomene absolut devastatoare.” Deci, treceti la bombardarea ionosferei si provocati PLOAIE! Dar nuuuu....trebuie sa se moara da cald, sa arda pamantul, sa se parjoleasca totul in jur CA SA IMPORTAM TOT - eventual si aerul pe care-l respiram, nu?!
L-ATI UITAT PE TESLA?
11 Aug 2015

Folositi-va de experimentul lui si sa vina paparudele :)
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiriPUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine