2020-04-05 09:51

“Nume de cod” - Angela. Ce înseamnă folosirea acestui cod?

 |  17:55
“Nume de cod” - Angela. Ce înseamnă folosirea acestui cod?

Este vorba despre un proiect pilot de prevenire a agresiunilor în cluburile şi barurile din centrul vechi al Capitalei, lansat de Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti (DGPMB) şi Asociaţia Necuvinte.

Potrivit iniţiatorilor, proiectul vizează prevenirea agresiunilor, în mod deosebit a celor de natură sexuală, în centrul vechi al Capitalei prin folosirea codului de intervenţie ‘Angela’.

„‘Angela’ înseamnă că atunci când ne simţim în dificultate, fie că poate am băut prea mult sau ne simţim rău sau ni s-a pus ceva în băutură sau chiar suntem într-un risc de a fi victima unei agresiuni, vorbim cu personalul barului, clubului, restaurantului în care ne aflăm şi întrebăm dacă putem vorbi cu colega lor, Angela.

Ei, din acest cod de ajutor, trebuie să înţeleagă că suntem într-o situaţie dificilă, să ne ducă undeva în spate, departe de ochii celorlalţi şi să ne întrebe care este problema noastră, dacă avem nevoie de un taxi, să ne cheme prietenii, rudele, familia sau dacă avem nevoie de intervenţia Poliţiei sau Ambulanţei”, spune, Simona Voicescu, preşedinte al Asociaţiei Necuvinte, citată de Agerpres.

Ea a precizat că „Vorbeşte cu Angela” vine din Marea Britanie, de unde campania a fost împrumutată până în prezent în aproape toate ţările vorbitoare de limbă engleză (în 17 state).

„Nu vreau să se înţeleagă că ‘Angela’ înlocuieşte intervenţia liniei naţionale 112, ci este doar o scurtătură destinată strict zonelor de agrement”, a afirmat Voicescu.

Comisarul-şef Aurelian Ciocîrlan, director general adjunct al Poliţiei Capitalei, a declarat că vor fi demarate activităţi de popularizare a campaniei, vor fi discuţii cu personalul cluburilor şi discotecilor din centrul vechi.

„Sunt convins că acest proiect va prinde şi de ce să nu fim optimişti şi să nădăjuim că-l putem extinde şi în alte zone ale municipiului Bucureşti şi nu numai, dacă poate fi un proiect care poate naşte rezultate aşteptate”, a spus Ciocîrlan.

El a adăugat că infracţiunile predominante în centrul vechi al Capitalei sunt reprezentate de „mici violenţe pe fondul consumului de băuturi alcoolice”.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-02-25Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine