2019-07-19 20:12

O nouă CAMPANIE de donare de SÂNGE în acest week-end în Capitală

 |  13:35
O nouă CAMPANIE de donare de SÂNGE în acest week-end în Capitală

Cea de-a şaptea ediţie a campaniei "Dăruieşte timp un pic altfel, donează sânge!" are loc de vineri până duminică în Capitală. Recoltarea este realizată de personalul Centrului de Transfuzie Sanguină Bucureşti, în condiţii de siguranţă, folosind instrumente de unică folosinţă.

Persoanele care doresc să doneze sânge pentru pacienţii din spitale sunt aşteptate la intrarea principală din centrul comercial Sun Plaza, în perioada 31 august - 2 septembrie, între orele 9,00 şi 13,00. "La fiecare donare se recoltează 450 ml de sânge, din care se obţin produse sanguine care vor fi folosite pentru salvarea a până la trei vieţi omeneşti", arată iniţiatorii campaniei. Donatorii vor trebui să aibă cartea de identitate şi micul dejun consumat (un sandwich cu carne slabă, legume şi fructe consistente). De asemenea, este important să nu fumeze înainte şi după donare, timp de o oră. Condiţii minime pentru donare

Vârsta trebuie să fie între 18 şi 60 de ani, greutatea cuprinsă între 50 şi 100 kg (femeile), 60 şi 110 kg (bărbaţii), să nu fi suferit intervenţii chirurgicale sau stomatologice în ultimele 3 luni, să nu fi consumat grăsimi sau băuturi alcoolice cu cel puţin 48 de ore înaintea donării, să nu fi suferit de hepatită - de orice tip, TBC, sifilis, malarie, epilepsie, bruceloză, ulcer, diabet zaharat, boli de inimă, boli de piele, miopie peste (-) 6 dioptrii, pentru femei - să nu fie însărcinate, în perioada de lăuzie, de alăptare sau în cea menstruală (trebuie să treacă minim 5 zile de la ultima zi a menstruaţiei). Înainte de donare va fi completat un formular şi apoi donatorii vor beneficia de un consult medical rapid (anamneză, tensiune, greutate, determinarea grupei sanguine, a RH-ului şi hemoglobinei etc.), în urma căruia medicii vor decide dacă aceştia sunt apţi pentru donare. În ediţia precedentă a campaniei "Dăruieşte timp un pic altfel, donează sânge!", din luna mai, 234 de persoane au răspuns apelului. Dintre acestea, 175 au fost declarate apte pentru donare. Astfel, s-au recoltat 78,75 de litri de sânge, cantitate care a ajutat la salvarea a 437 de pacienţi internaţi în spitalele din Capitală. În cadrul acestor campanii, donarea de sânge este benevolă (nu se oferă bonuri de masă şi adeverinţe), precizează organizatorii campaniei.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-08-31Parerea ta...

ANONIM
01 Sep 2018

LA CONGRESUL FOSTELOR SECRETARE PCR DE LA MAMAIA , DE CE NU SAU DUS ?
ANONIM
03 Sep 2018

SA SE DUCA LA CEI 600 DE PARLEMENTARI SI SECRETARELE LOR . PLUS 29 999 DE PRIMARI.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


loading...


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray