2020-01-28 14:58

O tânără a dat în judecată spitalul Sf Spiridon din Iaşi şi cere 300.000 lei daune

 |  07:21
O tânără a dat în judecată spitalul Sf Spiridon din Iaşi şi cere 300.000 lei daune

O tânără, în vârstă de 25 de ani, a dat în judecată Spitalul ”Sf. Spiridon” din Iaşi, solicitând daune de 300.000 de lei. Femeia acuză că un chirurg plastician de la unitatea sanitară a operat-o de trei ori la nas, iar intervenţiile au fost nereuşite.

De asemenea, tânăra susţine că medicul nu i-a dat chitanţe pentru banii plătiţi.

Femeia a dat în judecată Spitalul de Urgenţă ”Sfântul Spiridon“ din Iaşi, dar şi pe chirurgul Radu Budurcă de la unitatea sanitară, pe care îl acuză că, în 2013 şi 2014, a operat-o de trei ori la nas, intervenţiile chirurgicale fiind nereuşite. Femeia susţine că medicul nu i-a dat chitanţe pentru banii pe care i-a plătit, respectiv 1.300 de euro şi 2.500 de lei.

Pacienta solicită despăgubiri de 300.000 de lei - 270.000 de lei, daune morale şi 30.000 lei, daune materiale.

În aprilie 2013, tânăra a mers pentru prima dată la medicul Radu Budurcă pentru o consultaţie. Pacienta dorea o intervenţie chirurgicală de îndreptare a deviaţiei de sept, dar şi o operaţie estetică la nas.

”Am mers la domnul doctor Budurcă Radu, care mi-a învederat că îmi poate rezolva problema medicală şi am stabilit paşii ce trebuie efectuaţi. Cu prilejul discuţiei cu domnul doctor Budurcă, mi s-au făcut poze pentru a avea în evidenţă situaţia mea ca pacient şi am stabilit că în aproximativ două săptămâni se poate face operaţia la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţe «Sf. Spiridon» Iaşi, preţul acesteia fiind de 1.300 de euro [...] Înainte de operaţie i-am dat domnului doctor suma de 1.300 de euro într-un plic, aşa cum am stabilit anterior, fără însă a-mi eliberea chitanţă”, se arată în dosarul depus de femeie la Tribunalul Iaşi.

La o săptămână de la intervenţia chirurgicală, tânăra a mers la un nou consult, la un alt doctor, care i-a pus acelaşi diagnostic pe care l-a primit şi înainte de operaţie, şi anume deviaţie de sept, diformism piramidă nazală, rinită atrofică şi epistaxis repetitiv.

”Practic, domnul doctor Budurcă Radu nu a rezolvat nici măcar una dintre problemele medicale pentru care am suferit operaţia din 23 august 2013“, se mai precizează în acţiunea iniţiată de tânără.

Tânăra a mers ulterior din nou la medicul Radu Budurcă, convenind să se opereze din nou. Femeia a plătit pentru a dous operaţie 2.500 de lei, pentru care susţine că nu a primit chitanţă.

”După a doua operaţie, simptomele s-au acutizat, iar aspectul feţei s-a înrăutăţit şi mai mult. Domnul doctor m-a sfătuit să stau liniştită deoarece nasul se va reface în câteva săptămâni, însă cu fiecare săptămână ce trecea realizam că nasul se dezumfla, dar cicatricea era tot mai vizibilă. Mai mult, am observat şi o crescătură în nara dreapta, destul de proeminentă, care durea şi îmi împiedica respiraţia mai mult decât la operaţia anterioară“, a declarat tânăra.

Chirurgul plastician a hotărât că este necesară o a treia intervenţie chirurgicală, care a fost gratuită, dar care nu a rezolvat problemele tinerei. Văzând că doctorul ieşean îi recomandă o a patra operaţie, femeia a decis să consulte şi alţi medici specialişti.

În data de 12 noiembrie 2014, tânăra a fost consultată de Kasem Abu Bakr, medic specialist chirurgie plastică şi reconstructivă din Bucureşti, recomandându-i o operaţie nazală care ar fi costat-o 3.500 de euro plus TVA.

Tânăra a menţionat că a depus o sesizare şi la Colegiul Medicilor din Iaşi.

”Medicul specialist în chirurgie plastică şi reconstructivă reţine ca şi concluzii următoarele: deformare morfofuncţională prezentă la momentul actual al nasului la nivel osos, cartilaginos şi mucosal intern, cu afectarea funcţiei respiratorii şi, mai ales, inspiratorii, recomandându-mi o reintervenţie plastică şi reparatori pentru a reface întreaga structură nazală“, se mai precizează în dosar.

Managerul Spitalului ”Sfântului Spiridon“ din Iaşi, Ioan Bârliba, a declarat că acest caz a fost adus în atenţia unităţii spitaliceşti şi că în prezent se desfăşoară o anchetă a Comisiei de etică.

”Este o acţiune în timp, iar comisia este în curs de deliberare. După ce vom fi notificaţi de acţiunea depusă în instanţă vom prezenta rezultatele acesteia şi ne vom supune legislaţiei în vigoare, fie că va fi vorba de achitarea unor daune, fie că va fi vorba de sancţionarea medicului vizat“, a declarat Ioan Bârliba.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-01-07Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine