2020-05-29 04:25

O treime din candidații înscriși la concursul MAI au trecut primul test

 |  11:07
O treime din candidații înscriși la concursul MAI au trecut primul test

În urma desfășurării primelor probe ale concursurilor pentru încadrarea din sursă externă, 9.114 candidați merg mai departe pentru probele sportive și testul scris.

Până în prezent, cei 26.155 de candidați înscriși pentru cele 1.873 de posturi au avut de trecut probele medicale, testarea psihologică, precum și verificarea îndeplinirii condițiilor de participare la concurs. Cele mai multe posturi scoase la concurs sunt de agenți de ordine publică pentru secțiile de poliție din mediul rural și din Municipiul București.

În ceea ce privește concursurile pentru reîncadrarea în structurile MAI a foștilor angajați ieșiți din sistem din motive neimputabile lor au fost scoase la concurs 1.107 posturi în Poliția Română, Jandarmeria Română, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, Inspectoratul General pentru Imigrări și Inspectoratul General al Poliției de Frontieră. Dintre cei 1.885 de candidați înscriși, până în prezent 877 au trecut primele probe constând în verificarea dosarelor de candidați, probele medicale și testarea psihologică.

Urmează probele sportive în cadrul cărora vor fi testate aptitudinile fizice ale candidaților.

Pentru susținerea testului scris, comisiile de concurs vor fi constituite la nivelul inspectoratelor generale urmând a fi elaborate tematici și bibliografii unice pentru funcții similare, iar subiectele vor fi transmise simultan prin rețele criptate.

De asemenea, va fi asigurată monitorizarea și supravegherea video a concursurilor, corectarea lucrărilor realizându-se pe loc, în fața candidaților.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-05-01Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine