2020-04-07 17:56

O sută de medici sancţionaţi pentru acordarea ilegală de concedii medicale

 |  16:05
O sută de medici sancţionaţi pentru acordarea ilegală de concedii medicale

Peste100 de medici din cei 800 care au fost verificaţi în ultimele trei săptămâni cuprivire la acordarea de concedii medicale au fost sancţionaţi prin amenzi şiavertismente, informează Ministerul Sănătăţii. Cele mai multe sancţiuni au fostaplicate în judeţele Constanţa (17 medici sancţionaţi), Bacău (15 medicisancţionaţi), Iaşi (13 medici sancţionaţi) şi Călăraşi (10 medicisancţionaţi).

Dincele 9410 de certificate de concediu medical, la 334 dintre acestea au fostidentificate o serie de abateri care constau în inexistenţa sau neconformitateaunor documente prevăzute de lege, cum ar fi declaraţiile pacienţilor privindlocul ales pentru verificare sau adeverinţa de la angajator din care să reiasănumărul zilelor de concediu de care pacientul a beneficiat în ultimele 12 luni.De asemenea, au existat certificate completate cu coduri greşite sau nesemnatede beneficiar.

Valoareaamenzilor colectate în perioada 14 iunie - 9 iulie a ajuns la suma de 212.000lei. În judeţele Constanţa şi Călăraşi au fost aplicate cele mai mari amenzi învaloare de 70.000 lei, respectiv 38.000 de lei. Banii vor fi folosiţi lacumpărarea medicaţiei şi a tratamentelor pentru pacienţii bolnavi cronici.

Începândcu luna mai, Ministerul Sănătaţii a adus modificări sistemului de acordare aconcendiilor medicale, constând în o verificare mai atentă a modului deacordare a concediilor medicale şi dublarea cuantumului amenzilor pentrueliberarea ilegală a certificatelor deconcediu medical.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638936-05-03Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine