2020-07-06 23:45

OFICIAL: Dublarea alocațiilor pentru copii, AMÂNATĂ până la 1 august

 |  15:52
OFICIAL: Dublarea alocațiilor pentru copii, AMÂNATĂ până la 1 august

Dublarea alocațiilor pentru copii este amânată până la 1 august, premierul aprobând introducerea pe ordinea de zi, la propunerea ministrului Muncii, a unui proiect de ordonanță privind prorogarea intrării în vigoare a legii până la această dată.

„Din 2008 creșterile alocațiilor au fost realizate la inițiativa PNL. Apariția intempestivă a aceestui proiect de lege ne-a creat o problemă foarte mare. Efortul bugetar pentru a susține o nouă dublare a alocațiilor este de peste 6 miliarde. În condițiile în care bugetul trebuie să facă față creșterilor de salarii și pensii. Noi și dacă am vrea să creștem alocațiile, nu am putea să facem acest lucru”, a precizat Ludovic Orban, adăugând că la rectificarea din iulie se va discuta despre acest subiect.

Premierul Ludovic Orban a anunțat, miercuri seară, că guvernul va adopta în ședința de joi o ordonanță de urgență pentru a amâna termenul de intrare în vigoare a legii privind dublarea alocațiilor pentru copii.

Ludovic Orban a fost nuanțat în privința momentului în care alocațiile acum în plată vor ajunge la nivelul dublu, precizând că trebuie să vadă „cum evoluează economia”.

„Vom proroga termenul de intrare în vigoare până la primul moment când vom putea face rectificarea: după 1 iulie. (...) După primele 6 luni ale anului vom vedea cum evoluează economia. Vom crește alocațiilor cu cât ne permit resursele. Vom crește alocațiile, cum le vom crește, vom vedea”, a spus Orban.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-01-16

In legatura cu acest articol...

Orban: Guvernul îşi va angaja răspunderea pe alegerea primarilor în două tururi

EXCLUSIV. Pupila lui Lucian Șova face presiuni să ajungă secretar de stat în Ministerul Transporturilor, deşi este urmărită penal pentru neglijenţă în serviciu

PSD: Anticipatele sunt cea mai mare capcană a PNL pentru alegători




Parerea ta...

IMPOZIT
16 Ian 2020

Impozitarea averilor cu 75% va ajuta sa va creșteți copiii frumoși.
Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE


Autocar



Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz