2019-11-20 20:02

Olimpiada de Fizică. 8 medalii

 |  15:17
Olimpiada de Fizică. 8 medalii

Aflaţi la a treia prezenţă consecutivă în calitate de invitaţi speciali la Olimpiada Internaţională de Fizică a ţărilor din Asia/APHO 2016 (Hong Kong, 1-9 mai), olimpicii români au obţinut 8 medalii: două de aur, două de argint şi patru de bronz.

Toţi componenţii echipei sunt elevi ai Liceului Internaţional de Informatică din Bucureşti. Premiaţi în 2014 cu argint şi în 2015 cu aur, Dan Ştefan Eniceicu şi Tudor Costel Creţu au cucerit încă o dată cele mai preţioase distincţii. Ajunsă la a XVII-a ediţie, competiţia este destinată exclusiv ţărilor de pe continentul asiatic, România fiind singurul stat din afara acestui spaţiu care participă ca urmare a recunoaşterii şi aprecierii rezultatelor excepţionale înregistrate an de an la Olimpiada Internaţională de Fizică.

Olimpiada de Matematică. Șase medalii

Lotul olimpic de matematică al României şi-a trecut în palmares 6 medalii (două medalii de aur, două medalii de argint şi două medalii de bronz) la a XXXIII-a ediţie a Olimpiadei Balcanice de Matematică pentru seniori, desfăşurată în perioada 5-9 mai, la Tirana.

În clasamentul pe medalii, România s-a clasat pe locul al doilea, din ţări participante. Medaliile de aur au fost cucerite de Mircea Ciprian Bonciocat (Colegiul Naţional „Tudor Vianu” din Bucureşti), care a obţinut şi punctajul maxim, şi Teodor-Andrei Andronache (Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti). Lotul României a fost coordonat de conf. dr. Cătălin Gherghe (Universitatea din Bucureşti - Facultatea de Matematică şi Informatică), prof. Marius Mîinea (Colegiul Naţional „Vladimir Streinu” Găeşti) şi lector univ. dr. Mihai Chiş (Universitatea de Vest din Timişoara) - observator în juriul olimpiadei.

Olimpiada de Chimie. Șase medalii

Lotul olimpic de chimie al României a cucerit şase medalii (două medalii de aur, două medalii de argint şi două medalii de bronz), la a 50-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Chimie „D. Mendeleev”, desfăşurată în perioada 1 - 8 mai, la Moscova. Medaliile de aur au fost obţinute de Andrei Iliescu (clasa a XII-a/Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti) şi Paul Haidu-Gerea (clasa a XI-a/Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân” din Constanţa). Ambii elevi au fost laureaţi cu aur şi argint la ediţia precedentă, însă spre deosebire de anul trecut, Andrei Iliescu a reuşit să se claseze pe locul I cu punctaj maxim. La această ediţie jubiliară a concursului au participat 120 de elevi din 19 ţări.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-05-15Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray