2020-08-13 00:42

Operaţiunile de căutare a planorului dispărut joi, reluate sâmbătă dimineaţă

 |  09:51
Operaţiunile de căutare a planorului dispărut joi, reluate sâmbătă dimineaţă

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Prahova a anunţat că operaţiunile de căutare a planorului care a decolat joi de la Ghimbav şi nu a mai revenit la bază, au fost reluate sâmbătă dimineaţă.

ISU Prahova a precizat că sâmbătă dimineaţă, la ora 7.00, au fost reluate căutările planorului care a dispărut joi. Sursa citată a mai menţionat că forţe de la ISU Vrancea şi Bacău participă la căutarea planorului în zonele muntoase din mai multe judeţe, potrivit Mediafax.

Operaţiunile de căutare a planorului au fost sistate vineri seară, din cauză că zona unde aveau loc este una dificilă şi de risc.

Joi seara, ROMATSA a sesizat ISU Braşov că un planor care a decolat în jurul orei 12.30 din zona Aerodromului Ghimbav nu a mai revenit la bază.

Secretarul de stat în MAI Raed Arafat a declarat, vineri seară, în cadrul unei emisiuni la B1 TV, referitor la planorul dispărut joi, că șansele de supraviețuire ale pilotului sunt cu atât mai mici cu cât se prelungeşte timpul de căutare.

”Căutările au continuat, concentrate în zona Brașovului, dar și în zona Dâmbovița, Argeș și Prahova. De acum vor fi sistate până mâine dimineață când vor începe la prima oră și vor și suplimentate. Astăzi au participat peste 500 de persoane. Trei misiuni de căutare continuă, se mai făcea un briefing, decolau în zonă după briefing. Acum se face un briefing final pentru ce s-a întâmplat azi și planul pentru mâine. Astăzi au venit mai multe informații, unele neconfirmate, unele care bineînțeles necesită în totalitate să le verifici. O doamnă  a anunțat că a văzut un corp neînsuflețit cu o parașută, au fost trimise echipe acolo. Nu s-a confirmat acest anunț. Operațiunile din punctul nostru de vedere au continuat până acum când s-a dat dispoziția să se întoarcă fiind noapte, în niciun moment nu s-a dat o dispoziție să se întoarcă”, a explicat Raed Arafat.

Secretarul de stat din MAI a ţinut să precizeze că şansele de supravieţuire ale pilotului sunt cu atât mai mici cu cât se prelungeşte timpul de căutare.

”Riscul hipotermiei este mai scăzut, depinde de leziunile pe care le-a suferit, putem să găsim un corp neînsuflețit sau un rănit. Ne ajută ca riscul hipotermiei este scăzut. Cu cât se prelungește timpul, șansele scad semnificativ. Mâine suplimentăm personalul”, a precizat Raed Arafat.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-08-08

In legatura cu acest articol...

Raed Arafat: Şansele de supraviețuire ale pilotului planorului sunt cu atât mai mici cu cât se prelungeşte timpul de căutare

Un planor care a decolat joi este căutat de autorităţi după ce nu a mai revenit la bază
Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz