2020-02-19 19:02

Oprescu decide cât va mai câştiga Prigoană din contractul cu Primăria sectorului 3

 |  17:48

Primăriasectorului 3 ar fi majorat bugetul destinat pentru plata serviciilor de salubrizareprestate de firma lui Silviu Prigoană cu 113,98%. Lipsa resurselor financiare a determinat însă omajorare cu doar 60% a cheltuielilor pentru plata serviciilor de salubritatecătre firma Rosal. Primarul general Sorin Oprescu este singurul care poatestabili cât va mai fi valabil contractul dintre firma lui Silviu Prigoană şiprimăria condusă de Liviu Negoiţă, potrivit reprezentanţilor administraţieilocale.

După ce ziarul “Puterea” a dezvăluit că Primăria sectorului 3 (PS3) a majorat bugetul pentrusalubrizare cu peste 60%, reprezentanţii admnistraţiei locale au mărturisit căar fi aprobat o creştere cu peste 100% a fondului, dacă ar fi dispus deresursele financiare necesare. “Primăria Sectorului 3 arefuzat indexarea tarifelor de salubritate solicitată de operatorul desalubritate (113,98%) – calculată pe baza indicilor de consum de la ultimaindexare a tarifelor respectiv de la luna noiembrie 2006 până la ianuarie 2010-, precum şi indexarea tarifelor dedeszăpezire. Chiar dacă solicitarea operatorului de salubritate de creştere atarifelor la nivelul amintit anterior, era justificabil din punct de vedereeconomic şi legal, s-a apreciat că în condiţiile macroeconomice actuale BugetulConsiliului Local al Sectorului 3 nu poate suporta decât o creştere a tarifelorde salubrizare cu 61,82%, iar tarifele de deszăpezire nu au fost indexate”, menţionează oficialii PS3. Potrivit aceloraşi surse, primarul general alCapitalei, Sorin Oprescu, va decide cât va mai fi prelungit contractul dintrefirma pedelistului Silviu Prigoană (SC Rosal Grup SRL) şi primăria condusă deLiviu Negoiţă. “Potrivit Hotărârii CGMB nr. 94/2007,Contractul de salubritate de pe raza sectorului 3 – între Primăria Sectorului 3şi SC Rosal Grup SA – se prelungeşte obligatoriu până la data la care Primăria Capitaleiva încheia alte contracte de prestare sau concesiune a serviciilor desalubrizare la nivelul Municipiului Bucureşti”, au mai precizat reprezentanţii primăriei de sector.

Bugetul alocatexclusiv pentru operaţiunile de curăţenie stradală (măturat mecanizat, răzuitrigole, stropit carosabil, spălat străzi), este de 49.935.000 de lei.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638943-01-21Parerea ta...

TEODOR
29 Sep 2010

Facem ce facem,si tot la bani ajungem!Adica de ce are Bucurestiul 7(sapte) bugete,si nu unul singur?Ca sa-si faca de cap,voievozii de la sectoare,asa cum i-a numit Oprescu pe Vanghele,Negoita &CO?Pai nu e bine!Ce se mai aude cu legea Bucurestiului?
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine