2019-10-23 15:53

Opt județe și Capitala rămân sub avertizare de COD PORTOCALIU de CANICULĂ. Ce se întâmplă în restul țării

 |  09:34
Opt județe și Capitala rămân sub avertizare de COD PORTOCALIU de CANICULĂ. Ce se întâmplă în restul țării

Capitala şi opt judeţe rămân sub avertizarea de cod portocaliu de caniculă. Potrivit meteorologilor, valul de căldură persistă şi luni, în sud şi sud est, iar disconfortul termic va fi deosebit de accentuat. Este în vigoare până marți dimineață și o atenționare de cod galben de instabilitate atmosferică în regiunile vestice, nordice, centrale și nord-estice și zonele de munte.

În judeţele Mehedinţi, Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Ialomiţa, Călăraşi, Constanţa şi în Bucureşti se vor înregistra temperaturi maxime extreme, care vor trece de 40 grade Celsius la umbră. Indicele temperatură-umezeală va depăşi pe arii extinse pragul critic.

Serviciul de Ambulanţă a înregistrat o creştere semnificativă a solicitărilor faţă de zilele precedente. Medicii recomandă populaţiei să evite, pe cât posibil, expunerea prelungită la soare între orele 11-18, să consume apă la fiecare 15-20 de minute, fără a aştepta să apară senzaţia de sete şi să facă duşuri călduţe de câteva ori pe zi.

Medicii mai recomandă ca în cursul zilei, cei care locuiesc în judeţele aflat sub cod portocaliu să evite să iasă din case. În cazul în care este necesar, specialiştii recomandă să purtăm haine lejere, să ne acoperim capul şi să ne hidratăm.

Avertizarea cod portocaliu de caniculă este în vigoare până marți, la ora 06:00.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2017-08-07Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray