2020-04-10 00:21

Orban, apel pentru românii din țările afectate de CORONAVIRUS: „Nimeni nu zice să nu vină acasă de Paște, dar...”

 |  16:41
Orban, apel pentru românii din țările afectate de CORONAVIRUS: „Nimeni nu zice să nu vină acasă de Paște, dar...”

Ludovic Orban a reluat apelul către românii aflaţi în ţări afectate de coronavirus să evite orice deplasare care nu este necesară. Premierul interimar nu interzice venirea acestora in tara, de Paste, dar ca trebuie sa-si asume carantina si poate chiar imbolnavirea celor dragi.

"Încă din momentele în care s-a văzut dimensiunea epidemiei, am rugat românii din regiunile afectate să evite orice deplasare care nu este necesară, pentru că, la urma urmei, nu fac altceva decât să-şi pună în pericol membrii familiei, să-şi pună în pericol prietenii.

Sigur, asta nu înseamnă că nu mai poate să vină nimeni din Italia, dar sunt câteva zone care sunt afectate, unde există un risc de contaminare cu COVID şi acolo trebuie să existe precauţie.

Nimeni nu zice să nu vină românii de sărbătoarea creştină a Paştelui, dar este preferabil... Asta este problema, pentru că dacă vin dintr-o localitate afectată, intră automat în carantină instituţionalizată, iar dacă vin din zone unde există o contaminare ridicată, zone cu risc, vor fi în carantină sub formă de izolare la domiciliu", a declarat Ludovic Orban, potrivit Agerpres.

"Va fi foarte dificil în cazul în care creşte numărul celor aflaţi în izolare la domiciliu. Sigur că Poliţia, Jandarmeria, reprezentanţii Direcţiilor de Sănătate Publică, toate autorităţile care au competenţe în acest domeniu sunt implicate în urmărirea modului în care se respectă izolarea la domiciliu. Pe de altă parte, vă daţi seama, dacă creşte numărul la 70-80-100 de mii, va fi extrem de dificil, pentru că nu vom avea suficientă resursă umană, dar noi încercăm să menţinem condiţiile de izolare la domiciliu, să facem educarea cetăţenilor (...), să informăm cetăţenii privitor la izolarea la domiciliu şi riscurile pe care le are dacă o persoană care este izolată la domiciliu părăseşte domiciliul şi intră în contact cu oamenii", a afirmat Orban.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-03-06Parerea ta...

COMISARUL PARAIPAN
06 Mar 2020

de unde stie cineva ca are virus?ca apare dupa nu stiu cate zile.si oricum vremea se incalzeste deci chestia asta cu virusul o sa cam dispara pe cale naturala
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine