2020-07-11 11:15

Ordonanță de Urgență dată de Guvern pentru mai multe domenii. Măsuri pentru populație și economie

 |  17:24
Ordonanță de Urgență dată de Guvern pentru mai multe domenii. Măsuri pentru populație și economie

Vicepremierul Raluca Turcan a anunțat că Guvernul PNL a adoptat o Ordonanță de Urgență care vizează mai multe domenii. Aceasta prevede, de exemplu, extinderea perioadei de acordare a șomajului tehnic până la 1 iunie, în cazul sectoarelor afectate de criza COVID-19. De asemenea, va fi prelungită măsura de acordare de zile libere plătite pentru părinți până la 12 iunie 2020.

Și alte indemnizații se vor acorda în continuare de aceeași manieră ca până acum.

Instituțiile și companiile cu peste 50 de angajați trebuie să aibă program de lucru individualizat, pentru a se evita aglomerația.

Consultațiile făcute de medicii de familie se pot realiza în continuare la distanță, decontarea se face fără card. Serviciile medicale pentru tratarea COVID-19 se acordă tuturor, chiar și celor neasigurați. Turcan a mai precizat că guvernanții vor aloca sume suplimentare pentru decontarea prioritară a concediilor medicale pentru persoanele infectate sau carantinate.

De asemenea, prin OUG, operatorii de transport sunt obligați să asigure transportul gratuit al elevilor sub sancțiunea încetării contractului.

Turcan a precizat că Guvernul liberal va veni cu măsuri economice în sprijinul firmelor afectate, una dintre ele vizând achitarea de la buget a unei părți din salariul angajaților.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-05-14

GALERIE MEDIA


In legatura cu acest articol...

Guvernul a emis Ordonanță de Urgență privind Starea de ALERTĂ

Ordin de ministru: testele pentru COVID, prelucrate în maxim 24 de ore
Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz