2020-04-06 16:16

Pagubele provocate de inundaţii au depăşit 400 milioane de euro

 |  16:05
Pagubele provocate de inundaţii au depăşit 400 milioane de  euro

Datelecentralizate până în prezent de către autorităţi relevă că totalul pagubelorproduse de inundaţiile înregistrate în acest an depăşesc 400 milioane de euro,putând ajunge la aproximativ 450 milioane de euro, susţin surse ministeriale.

PremierulEmil Boc a declarat că autorităţile locale au transmis Guvernului peste 90% dincentralizările de evaluare a pagubelor produse de inundaţii, iar datele indicăfaptul că totalul acestor pagube este de ordinul sutelor de milioane de euro. Întrebatde jurnalişti dacă va solicita FMI modificarea ţintei de deficit bugetar, caurmare a pagubelor produse de inundaţii, premierul a răspuns că Executivul îşiva face "socotelile" şi va lua o decizie, informează Mediafax.

Dateletransmise în urmă cu o săptămână de Ministerul Dezvoltării indicau că pagubeleproduse de inundaţii sunt estimate la aproximativ 250 milioane de lei (circa 59milioane de euro), în condiţiile în care 3.480 de case au fost afectate, alte250 s-au prăbuşit, iar 31,4 km de drumuri naţionale sunt deteriorate.

Laînceputul lunii iulie, ministrul transporturilor, Radu Berceanu, declara căGuvernul ar putea cere FMI discutarea creşterii deficitului convenit, invocândforţa majoră, determinată de inundaţiile care au afectat România.

Berceanuadăuga că, dacă faţă de actualul deficit de 6,8% ar fi acceptată o creştere la7%, aceasta reprezintă aproximativ 250 de milioane de euro, fonduri care arputea fi alocate unor proiecte concrete de remediere a efectelor inundaţiilor,care să fie resorbite din punct de vedere financiar pe parcurs.

Ulterior,premierul Emil Boc a declarat că în discuţiile cu Fondul Monetar Internaţionalnu s-a pus problema creşterii deficitului bugetar, iar România va trebui să seîncadreze în cel deja stabilit cu Fondul, de 6,8%.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638936-05-03Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine