2020-02-24 14:49

Până şi vicepremierul e trimis la coadă

 |  18:38
Până şi vicepremierul e trimis la coadă

Printre cei500.000 de oameni care ar putea fi puşi pe drumuri de ordonanţa guvernamentalăcare completează legea Codului fiscal sunt şi câţiva membri ai Cabinetului Boc,precum şi unii parlamentari.

TheodorBaconschi, Marko Bela, sau Kelemen Hunor sunt miniştrii care ar putea să-şiînjure în gând colegii de Guvern pentru că ar putea fi nevoiţi să stea la cozilunar pentru a-şi depune declaraţiile de venituri. Ministrul Afacerilor Externea obţinut 2.000 de euro în anul 2009 din drepturi de autor. Şi soţia sa a fostplătită tot prin această formă de către Radio România Actualităţi, pentruemisiunile culturale realizate pentru ediţia în limba spaniolă.

Deşi în anul 2009nu au realizat venituri din activităţi independente, ministrul culturii,Kelemen Hunor, şi viceprim-ministrul Marko Bela ar putea fi vizaţi de ordonanţagândită de colegii de la finanţe şi muncă. Marko este membru al UniuniiScriitorilor din România, iar Hunor face parte din Asociaţia ZiariştilorMaghiari din România.

De la PDL,deputatul Sever Voinescu, dar şi europarlamentarul Cristian Preda au venituridin activităţi independente. Voinescu a avut un contract de drepturi de autorcu un ziar cultural, pe care l-a reziliat de teamă să nu stea la cozi. El a declaratpentru ziarul „Puterea“ că ordonanţa i se pare „absurdă” şi că face dejademersuri pentru „intrarea pe un făgaş normal”. Preda şi-a exprimat dejanemulţumirea arătând că ar vrea să-i vadă pe Şeitan şi pe Vlădescu stând şi eila cozi.

Alte nume sonore din Parlament care ar puteapierde vremea pe la cozi declarându-şi veniturile sunt cel al lui VarujanVosganian, Adrian Năstase, Mădălin Voicu, Victor Socaciu, sau Mircea Diaconu.Şi ei au fost plătiţi prin drepturi de autor. Mircea Diaconu a anunţat deja cădacă va fi nevoit să facă lunar drumuri pentru a-şi declara banii, atunci vaalege să renunţe la veniturile generate din activităţi independente.

Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638939-10-29Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine