2020-06-01 17:17

Pandemie COVID 19. Unde poți merge la stomatolog cât este stare de urgență

 |  18:26
Pandemie COVID 19. Unde poți merge la stomatolog cât este stare de urgență

Consilierii generali ai Capitalei au adoptat, luni, în unanimitate, un proiect de hotărâre privind asigurarea asistenţei stomatologice de urgenţă, pe perioada epidemiei de COVID-19.

În cadrul şedinţei, a fost adoptat un amendament, potrivit căruia pe durata închiderii cabinetelor stomatologice, activitatea de asigurare a urgenţelor stomatologice pentru copii şi adulţi va fi realizată în Ambulatoriul de specialitate al Spitalului OMF Dan Theodorescu şi/sau în altă locaţie care respectă circuitele funcţionale necesare acestei activităţi.

De asemenea, asistenţa stomatologică de urgenţă va fi asigurată de medici şi asistente din reţeaua de medicină şcolară şi universitară stomatologică, cu avizul Direcţiei de Sănătate Publică.

"După suspendarea cursurilor în şcoli şi în actualul context nu mai putem derula asistenţa stomatologică în cabinetele şcolare şi universitare aşa cum făceam înainte de epidemie. Ca să putem asigura totuşi serviciile de urgenţă stomatologică pentru elevi şi studenţi, precum şi pentru pacienţii adulţi, vrem să organizăm aceste servicii în ambulatoriul Spitalului Clinic de Chirurgie Oro-Maxilo-Facială 'Prof. Dan Theodorescu' (OMF) sau în altă locaţie care să corespundă din punctul de vedere al circuitelor medicale. Vom avea medici şi asistenţi din reţeaua medicală stomatologică şcolară şi universitară, aceştia fiind instruiţi şi dotaţi cu echipament de protecţie adecvat, conform Planului de măsuri pentru pregătirea spitalelor", a precizat primarul general, Gabriela Firea.

Finanţarea pentru plata cheltuielilor de personal, a materialelor sanitare, stomatologice, medicamentelor, dezinfectanţilor şi serviciilor de funcţionare, precum şi celelalte cheltuieli de administrare vor fi suportate din bugetul local al municipiului Bucureşti.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-03-23Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine