2020-06-05 00:31

Pandemie COVID19. Prima primărie care a început testarea în masă

 |  17:04
Pandemie COVID19. Prima primărie care a început testarea în masă

Primăria sectorului 1 a făcut testarea în rândul a 100-120 de voluntari și angajați care distribuie alimente pentru cei din sector. Este prima testare în masă efectuată de vreo primărie din România, chiar dacă s-a efectuat în rândul propriilor angajați și a voluntarilor.

Testare a constat în luarea unor probe de sânge în care urmau să fie depistați anticorpi dacă persoana respectivă era infectată cu coronavirus.

Durata unui test este de 10 minute, iar costul unuia ajunge la aproape 50 RON pe test. Până acum niciunul din cei peste 100 de voluntari nu a fost depistat pozitiv.

Primarul Daniel Tudorache nu s-a testat, acesta susține că este sănătos. 

Șefa Șefa complexului multifuncțional Caraiman cu care am discutat susține că testele au o corectitudine de peste 90 la sută. Am întrebat-o în ce condiții corectitudinea poate scădea, dar mi-a declarat că nu cunoaște pentru că producătorul a indicat doar această corectitudine, de 90 la sută. 

În cazul în care o persoană este depistată pozitiv, testul se repetă, dar se face cu cele de tip PCR cu o corectitudine 100%.

Testele rapide au fost cumpărate de la Unifarm și sunt de producție coreeană. Primăria sectorului 1 mai are peste 1000 de teste(2000, dacă am înțeles corect) pe care le poate folosi inclusiv în proiectul de testare în masă inițiat de Institutul Matei Balș împreună cu Primăria generala a capitalei. 

Deocamdată soarta acelui proiect este neclară. Se va face, dar nu știm condițiile și când.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-04-03Parerea ta...

IOANA
03 Apr 2020

Un primar căruia îi pasă de angajații săi. Aceste teste nu se pot aduce si in spitale? Ministerul sănătății ce păzește?
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine