2020-01-25 14:00

Parchetul General vrea includerea procurorului general ca membru în CSAT

 |  13:33
Parchetul General vrea includerea procurorului general ca membru în CSAT

Parchetul General a transmis ministrului Justiției propunerea de completare a Legii nr. 415/ 2002 privind organizarea și funcționarea Consiliului Suprem de Apărare a Țării, astfel încât procurorul general să fie inclus ca membru de drept al acestei instituții.

"S-a considerat că participarea procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție în CSAT, în calitate de membru de drept al Consiliului, ar reprezenta în fapt același argument constituțional — a participării unui reprezentant al unei puteri a statului (puterea judecătorească) în actele deliberative ale unui organ al altei puteri a statului (puterea executivă) — ca manifestare a echilibrului puterilor în stat și fără a încălca principiul separației suple a puterilor", a precizat Parchetul General, într-un comunicat de presă.

Ministerul Public consideră că motivul unei asemenea participări este legitim cu scopul existenței de facto a CSAT.

"S-a apreciat, totodată, că procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție este reprezentantul de drept al Ministerului Public în raporturile cu celelalte instituții ale statului, iar Ministerul Public are un rol fundamental, atât proiectiv, cât și operativ, în arhitectura de apărare și securitate națională a României", se mai arată în comunicatul citat. 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-02-24Parerea ta...

MI SE PARE O IDEE BUNă...
24 Feb 2016

Chiar mă gândeam ce moșmoande fac ăia în ședințele CSAT și cum cad ei LA PACE ÎNTRE DOBITOACE luând de colo și aranjând pe dincolo... fără să-i deranjeze ALȚII prin/cu oareșce intervenții, superiori lor (moral și/sau profesional) , cu un cap NET deasupra lor, așa, având de jupân, doar...camera de luat vederi -:)
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiriPUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine