2019-05-26 08:09


Parchetul, sesizat în legătură cu nereguli găsite la Spitalul de Oftalmologie din Bucureşti

 |  13:49
Parchetul, sesizat în legătură cu nereguli găsite la Spitalul de Oftalmologie din Bucureşti

Ministerul Sănătăţii a anunţat miercuri, într-un comunicat de presă, că va sesiza Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 în legătură cu nereguli privind contracte de închiriere încheiate de Spitalul de Urgenţe Oftalmologice din Bucureşti cu mai multe firme.

"În ceea ce priveşte închirierea unui spaţiu destinat unui bufet de incintă, Corpul de Control nu a putut identifica, de exemplu, aprobarea Consiliului de Administraţie a DSP Bucureşti, caietul de sarcini al licitaţiei sau aprobarea Ministerului Sănătăţii. În ceea ce priveşte acest contract, Corpul de Control a identificat două forme ale acestuia - una bătută la maşina de scris, alta scrisă pe un calculator - care diferă una de cealaltă. Astfel, în forma scrisă la calculator lipseşte un articol şi anume cel referitor la interzicerea subînchirierii spaţiului respectiv. Lipsa acestui articol în a doua formă a contractului a dus la subînchirierea ulterioară către o altă societate", a precizat Ministerul Sănătăţii.

Potrivit sursei citate, Corpul de Control a constatat că în perioada 2007 - 2011, managerul Spitalului a avut calitatea de angajat al acestei societăţi, fapt ce contravine prevederilor Legii 95/2006.

MS menţionează că un alt contract se referă la închirierea unui spaţiu pentru un atelier de reparaţii optică medicală.

"Iniţial, acest contract a fost încheiat cu o societate comercială în 2002, firmă ce avea să se dizolve în anul 2008 prin decizie definitivă a Curţii de Apel Bucureşti. În 2009, Spitalul încheia un acord cu această firmă dizolvată în 2008 pentru înlocuirea în contractul de închiriere cu o altă societate a aceloraşi asociaţi", precizează sursa citată.

MS a mai anunţat că o altă neregulă depistată în urma controlului vizează închirierea unui spaţiu pentru înfiinţarea unei farmacii în 1993. 


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2016-07-06

TAGURI: parchet, sesizat, nereguli, spital, oftalmologie, bucuresti
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


STARBAG