2019-10-22 23:20

Parcul Herăstrău se va numi Parcul Regele Mihai I

 |  16:39
Parcul Herăstrău se va numi Parcul Regele Mihai I

Parcul Herăstrău îşi va schimba numele în Parcul Regele Mihai I, potrivit unui proiect de hotărâre aprobat în şedinţa Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB). Grupul USR s-a abţinut de la vot, motivând că pentru acest proiect ar fi trebuit făcută o dezbatere publică sau măcar să fie cerut punctul de vedere al Casei Regale. De asemenea, primarul Capitalei, Gabriela Firea, crede că este o opţiune foarte bună, care nu va crea nemulţumiri.

Proiectul de hotărâre a fost aprobat cu 39 de voturi „pentru” şi 12 abţineri.

„Există o simbolistică deosebită. Această suprafaţă a fost donată chiar de Casa Regală şi cred că, având în vedere că în acea zonă se află şi Palatul Elisabeta, este o opţiune foarte potrivită şi care nu va stârni un val de nemulţumire”, a declarat primarul Capitalei, Gabriela Firea, la începutul şedinţei de consiliu.

Grupul USR s-a abţinut de la vot, motivând că ar fi trebuit organizată o dezbatere publică şi, mai ales, solicitarea unui punct de vedere al Casei Regale.

„Întreaga ţară ar trebui să onoreze memoria Regelui Mihai I, (...) dar asta nu înseamnă să ne grăbim să adoptăm un proiect de hotărâre fără nicio dezbatere. Am observat că avizele au fost obţinute azi dimineaţă la ora 8.00. Nu a fost nici măcar o dezbatere publică. Plus că nu văd un punct de vedere important: cel al Casei Regale”, a spus Roxana Wring, consilier USR, potrivit stiripesurse.ro.

Consilierul ALDE, Tudor Ionescu, a acuzat-o pe Roxana Wring de lipsă de bun simţ: „Pe Regele Mihai I nu l-a întrebat nimeni dacă vrea să abdice, dar a fost nevoit să o facă în interesul ţării. Ar fi de bun simţ să acceptaţi ca un spaţiu precum Parcul Herăstrău să poarte numele Majestăţii Sale”.

Consilierul PNL, Cătălin Deaconescu, a criticat, luni, pe Facebook, propunerea edilului, cerându-i Gabrielei Firea să aibă respect faţă de familia Majestăţii Sale, care este în doliu, şi să retragă proiectul.

„Doamnă Gabriela Firea, lăsaţi-ne Regele să se odihnească în pace! După ce s-a repezit, pe când nici nu era anunţat oficial decesul Regelui, să propună schimbarea denumirii Pieţei Victoria în Piaţa Regele Mihai, după ce ziua a plâns pios la gardurile Palatului Regal, iar seara a râs copios la o comedie la teatrul Naţional, astăzi doamna Firea ne propune să schimbăm denumirea parcului Herăstrău în parcul Regele Mihai! (...) Doamna Firea, unde eraţi când Regele nostru a fost umilit de regimurile neocomuniste ale PSD? Ce nu aţi înţeles din faptul că familia regală este în doliu? Dacă v-a mai rămas o fărâmă de decenţă, retrageţi acest proiect! Regele şi patria! Doamnă, dacă vreţi sa onoraţi memoria Regelui, faceţi ceva pentru patrie şi pentru bucuresteni! Pentru Regele nostru, din păcate, e prea târziu...”, a scris Cătălin Deaconescu pe pagina sa de Facebook.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2017-12-19Parerea ta...

ION,GHEORGHE SI MARIA,CEI MAI
19 Dec 2017

Nu e o problema,de-a lungul istoriei sale, parcul s-a numit Parcul Național, Parcul Carol al II-lea,Parcul I. V. Stalin si parcul Herastrau !La cata minte are Firea …..Liberalii,mai destepti ca intotdeauna, au propus la sa se renunta la denumirea de bulevardul Kiseleff amintind de ocupatia rusa de 4 ani a principatelor,de Regulamentele Organice si faptul ca Kiseleff a cerut tarului ca Rusia să anexeze Principatele!
ANONIM
20 Dec 2017

Dati-i frate paranoicei asteia un manual de istorie adevarata reala a Romaniei sa vada cine a fost cu adevarat acel nemernic---regale e mihai--si ce a facut el pentru romani Un impostor si un tradator de tara el si cohorta lui de pupeze cu pretentii de printese Azi maine vom avea si ;;parcul duda;;;
@ANONIME...
20 Dec 2017

CORECT!
HAZNAUA COCINA GHITZA-VARANUL
21 Dec 2017

ce ar fi sa botezam parcul poponarilor de la OPERA cu numele PARCUL NASTASE 4case
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray