2020-07-05 11:52

Parlamentul a adoptat Legea Mirosurilor. Ce prevede și care sunt amenzile

 |  23:23
Parlamentul a adoptat Legea Mirosurilor. Ce prevede și care sunt amenzile

Cerută de mulți români, legea mirosurilor a fost adoptată de Parlament și merge la promulgare. Actul normativ își propune să ne scape de duhoarea emanată de haldele de gunoi, abatoare, incineratoare, stații de epurare și fabrici, care până acum nu erau sancționate, căci nu emiteau în aer noxe peste limitele admise.

Actul normativ recent adoptat de Parlament impune firmelor care pot crea mirosuri neplăcute să ia măsuri pentru prevenirea și diminuarea acestora, transmite Protv.

Cei care încalcă legea mirosurilor pot fi sancționați cu amendă de până la 30.000 lei, dacă sunt persoane fizice și 80.000 lei - pentru companii și instituții publice.

La nivel european nu există deocamdată o reglementare care să stabilească limite pentru concentrația de miros neplăcut din aer.

Cu toate acestea, țari precum Italia, Spania sau Anglia au introdus în legislația națională o limită în zonele rezidențiale, care se încadrează intre 3 și 7 unități europene de miros, așa cum sunt numite în lege, în funcție de activitățile operatorilor economici.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-06-18Parerea ta...

ANONIM
18 Iun 2020

DAR LEGEA PISATULUI IMPRASTIAT PE CIND ?
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz