2020-01-21 01:40

Parlamentul pregătește programul PRIMA BAIE: 200 de euro pentru wc-urile din curte

 |  18:07
Parlamentul pregătește programul PRIMA BAIE: 200 de euro pentru wc-urile din curte

Deputatul PSD Aurelia Cristea a cerut Guvernului să introducă un program național de tip Prima Baie, respectiv acordarea unei subvenții de 200 de euro pentru amenajarea unei băi în locuințele care nu dispun de una, scrie Mediafax.

Ea spune că datele colectate în susținerea acestei propuneri trag un veritabil semnal de alarmă și nu pot fi ignorate de către o țară cu pretenții europene, respectiv că în doar 45% din gospodăriile din România există apă curentă în locuință și că doar în 28% din gospodării există un grup sanitar în interiorul locuinței, scrie Mediafax.

"Beneficiarii principali ai unei astfel de măsuri sunt gospodăriile unde există apă curentă și mai trebuie doar convertită o încăpere în baie. Este vorba de aproximativ 17% din gospodării, acest procent însemnând aproximativ 186.000 de români, la o medie de 2,8 persoane/gospodărie. O estimare a costurilor minime de achiziție pentru obiectele sanitare și de igienă intimă necesare echipării unei băi funcționale se situează între 190 și 215 Euro. Ca atare, un program de tipul Prima Baie (similar cu programe de tip Prima Casă, Primul Laptop) prin care să fie acordată o subvenție de 200 Euro pentru astfel de achiziții ar fi o abordare oportună și cu rezultate concrete. Suma menționată a luat în considerare bunurile care asigură funcționalitatea unei băi", mai arată Aurelia Cristea.

Potrivit unui comunicat de presă semnat de deputatul PSD, un astfel de program ar contribui la creșterea nivelului de trai, gradului de sănătate și indicilor privind igiena în mediul rural.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-04-21Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray