2020-08-05 14:12

Pasajul Mihai Bravu trebuia inaugurat în martie 2014

 |  10:36
Pasajul Mihai Bravu trebuia inaugurat în martie 2014

Lucrările la pasajul Mihai Bravu sunt în plină desfăşurare, termenul pentru finalizarea acestora fiind luna decembrie 2014. Sorin Oprescu a declarat la sfârşitul lunii decembrie 2013 că şoferii ar putea circula pe primul pod al pasajului Mihai Bravu - Splaiul Unirii "undeva în martie 2014", dacă vremea va permite buna desfăşurare a lucrărilor.

Sorin Oprescu a precizat că pasajul va fi traversat zilnic de peste 48.000 de maşini şi va contribui la descongestionarea traficului în zonele Brâncoveanu, Niţu Vasile, Bulevardul Berceni şi fosta Macaralei, transmite Mediafax.

Pasajul Mihai Bravu - Splaiul Unirii va avea două poduri paralele, peste Splaiul Unirii/Râul Dâmboviţa şi, respectiv, peste intersecţia Prelungirea Şos. Mihai Bravu - Calea Văcăreştilor.

Podurile - unul cu lungimea de 675,4 metri şi unul de 687,7 metri - vor avea câte două benzi de circulaţie pe fiecare sens.

Primăria Capitalei a atribuit în august 2013, prin licitaţie restrânsă accelerată, asocierii italiene Astaldi Spa - Astalrom SA un contract de 155,7 milioane de lei (35 milioane euro), inclusiv TVA, pentru finalizarea lucrărilor la pasajul Mihai Bravu - Splaiul Unirii.

Contractul cu Nelu Iordache, reziliat

Proiectul fusese început de Romstrade, firmă deţinută de Nelu Iordache, însă contractul cu aceasta a fost reziliat în decembrie 2012, după ce municipalitatea a plătit 37 de milioane de lei.

La sfârşitul lunii ianuarie 2013, municipalitatea a primit din partea consilierilor generali dreptul de a contracta servicii de consultanţă, asistenţă şi reprezentare juridică pentru a identifica posibile creanţe rezultate în urma rezilierii contractului cu Romstrade.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2014-04-01Parerea ta...

I-O FI FOST GREU,
01 Apr 2014

sa dea DOAR din gura?! Asa fac - TOTI! Este enervant, sa tot deviezi trasee, sa ingreunezi traficul (pietonal, rutier) pentru ca nu stii sa gestionezi o situatie, pe care o creezi tu (cu ambitiile tale), si nu stii s-o descalcesti (s-o rezolvi), DECAT daca mai apare un articol in presa, sau esti luat (dupa caz) - la bani marunti, sau la misto!
CATA
01 Apr 2014

Cum sa nu fie util. E usor sa te dai cu parerea cand n-ai planurile si munca urbanistilor in fata...
FELY
01 Apr 2014

E usor sa critici, mai greu e sa dai si alte solutii. Daca te uiti la Bucuresti de sus, atunci intelgi de ce e important acest pasaj.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz