2020-07-06 20:39

Patriarhia Română, recomandări pentru slujba de Înviere

 |  13:22
Patriarhia Română, recomandări pentru slujba de Înviere

Patriarhia Română a transmis preoţilor o circulară în care le aduce la cunoştinţă regulile ISU pentru noapte de Înviere, transmite Gândul. Astfel, parohii sunt sfătuiţi să desfăşoare slujbele în exteriorul bisericilor şi să nu permită aglomerarea credincioşilor în interiorul lăcaşurilor.

„În cazul organizării slujbelor religioase în bisericile din lemn nu se va permite aglomerarea credincioşilor în interior, deoarece aceste obiective sunt de dimensiuni mici, au căile de evacuare insuficiente şi prezintă un risc foarte mare de incendiu”, se arată în documentul citat.

Totodată, preoţii au responsabilitatea de a-i instrui pe credincioşi asupra necesităţii păstrării calmului şi evacuării în ordine a lăcaşului de cult în cazul producerii unui incendiu.

„În situaţia desfăşurării slujbelor religioase în interiorul lăcaşurilor de cult, se vor menţine fixate în poziţie deschisă uşile de acces/evacuare în/din biserică şi se vor îndepărta/elimina covoarele/mochetele şi mobilierul (scaune, bănci) din zona centrală a bisericilor, care nu sunt fixate ferm de pardoseală, cu excepţia celor folosite de ierarhi în cadrul slujbelor religioase”, se arată în documentul Patriarhiei.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-04-19Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz