2020-07-10 03:11

Patriarhie: Pelerinajul la sărbătoarea Sfântului Cuvios Dimitrie cel Nou, organizat în perioada 23-28 octombrie

 |  10:54
Patriarhie: Pelerinajul la sărbătoarea Sfântului Cuvios Dimitrie cel Nou, organizat în perioada 23-28 octombrie

Patriarhia Română a anunţat, într-un comunicat de presă, că pelerinajul la sărbătoarea Sfântului Cuvios Dimitrie cel Nou, Ocrotitorul Bucureștilor, va fi organizat, ca în fiecare an, în perioada 23-28 octombrie.

Astfel, vineri, 23 octombrie, la ora 12,00, va avea loc procesiunea Calea Sfinților cu Sfintele Moaște ale Sfântului Cuvios Dimitrie cel Nou, prăznuit la 27 octombrie, de la Catedrala patriarhală, pe bulevardul Regina Maria până la baza Colinei Patriarhiei.

De asemenea, în acelaşi interval orar, de la Catedrala mitropolitană Sfântul Spiridon Nou, vor fi aduse în procesiune Sfintele Moaște ale Sfinților Împărați Constantin și Elena.

Cele două procesiuni se vor întâlni la Sfânta Cruce brâncovenească din piatră de la baza Colinei Patriarhiei.

Începând cu ora 12,30, procesiunea Calea Sfinților va continua de la Sfânta Cruce brâncovenească până la Catedrala Patriarhală.

Sâmbătă dimineaţa va fi oficiată Sfânta Liturghie arhierească în Catedrala patriarhală.

Luni, 26 octombrie, la sărbătoarea Sfântului Mare Mucenic Dimitrie Izvorâtorul de Mir, de la ora 9,30, părintele Pavlos de Drama va oficia Sfânta Liturghie la Altarul de vară de lângă Catedrala patriarhală.

Marți, 27 octombrie, la sărbătoarea Sfântului Cuvios Dimitrie cel Nou, Ocrotitorul Bucureștilor, în Catedrala Patriarhală va fi oficiată Sfânta Liturghie pentru credincioșii care doresc să se împărtășească. Ulterior, Patriarhul Daniel va oficia Sfânta Liturghie solemnă.

Miercuri, 28 octombrie, la sărbătoarea Sfântului Ierarh Iachint de Vicina, va fi oficiată Sfânta Liturghie arhierească în Catedrala patriarhală.

„Sfintele Moaște ale Sfântului Cuvios Dimitrie cel Nou Ocrotitorul Bucureștilor și ale Sfinților Împărați Constantin și Elena vor rămâne spre cinstire în baldachinul de pe Colina Patriarhiei până la închinarea ultimului pelerin”, se arată în comunicatul citat. 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-10-20Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz