2020-08-04 23:54

Patriarhul Daniel, despre Înălțarea Domnului la cer: Sărbătoarea reprezintă înălțarea omului în lumina

 |  12:20
Patriarhul Daniel, despre Înălțarea Domnului la cer: Sărbătoarea reprezintă înălțarea omului în lumina

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Daniel, a afirmat, joi, că Înălțarea Domnului la cer înseamnă înălțarea omului în lumina și sfințenia și iubirea veșnică a Preasfintei Treimi.

"Rostul Înălțării Domnului la Cer este trimiterea sau Pogorârea Duhului Sfânt. Dar de ce este trimis de către Dumnezeu Tatăl și Dumnezeu Fiul Duhul Sfânt în lume? Ca să ne sfințească și să ne înalțe pe noi oamenii la Cer în iubirea Preasfintei Treimi, în Lumina și Sfințenia lui Hristos cel Răstignit, Înviat și Înălțat întru slavă. Cu alte cuvinte, Înălțarea Domnului la Cer înseamnă Înălțarea Omului în Lumina și Sfințenia și Iubirea Veșnică a Preasfintei Treimi ca urmare a lucrării întrupării și jertfei și învierii lui Iisus Hristos în lume", a afirmat patriarhul Daniel.

"De ce se înalță la cer? Se înalță la cer ca să nu mai fie în fața noastră, ci să fie în interiorul nostru prin Duhul Sfânt. În timp ce Iisus Mântuitorul era pe pământ, Duhul Sfânt era tainic prezent în Hristos. După Înălțarea Sa la cer și trimiterea Duhului Sfânt peste ucenici, Iisus este acum tainic prezent în Duhul Sfânt. (...) De aceea, prin Duhul Sfânt se sfințesc pâinea și vinul care devin trupul și sângele lui Hristos prin euharistie. (...) Înțelegem acum mai mult de ce nu există doar o legătură tainică între Crucea suferințelor și bucuria Învierii lui Hristos, ci și o legătură tainică între Înălțarea lui Hristos la Cer și pogorârea Duhului Sfânt ca pe noi oamenii să ne înalțe la Viața Veșnică spre slava Preasfintei Treimi și spre bucuria celor care cred în Hristos și împlinesc în viața lor voia lui", a explicat PF Daniel.

Credincioșii ortodocși și greco-catolici sărbătoresc joi, la 40 de zile de la Paște, Înălțarea Domnului la cer. 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-06-09Parerea ta...

MUICA LU' DUMNEZĂU
09 Iun 2016

HAI, SYKTYR, POPO, HALEȘTI CĂKKATUL CU LOPATA!
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz