2019-09-23 06:13

Patriarhul Daniel spune că ora de religie nu poate fi înlocuită

 |  16:27
Patriarhul Daniel spune că ora de religie nu poate fi înlocuită

În contextul controverselor privind ora de religie din şcoli, Patriarhul Daniel a declarat că această materie nu poate fi înlocuită cu nimic, fiind ştiinţa cea mai profundă, a legăturii cu Dumnezeu.

„Înscrierea pentru ora de Religie este un act de credinţă, de mărturisire publică a credinţei, a iubirii noastre faţă de Hristos şi a dorinţei noastre de a creşte spiritual. Biserica a botezat copiii pe care părinţii i-au născut şi i-au adus să fie botezaţi. Dacă Biserica a botezat copiii, înseamnă că are şi datoria de a-i creşte în credinţă”, a spus Preafericitul Daniel, citat de Mediafax.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-03-01Parerea ta...

Doresc sa comentezMAI VECHI...

Religia. Ora de reducere la absurd Pentru frumuseţea discuţiei, nu am să recurg la argumentul îndoctrinării pentru a susţine eliminarea orei de religie din şcoli, pentru că asta e cel mai facil de demonstrat. În schimb, am să recurg la metodele logicii, pe care le-am deprins de la însuşi Aristotel – e drept, cu mijlocirea dascălilor mei de la o universitate privată – pentru a demonstra că religia nu are ce căuta în şcoală. Dar condiţia sine qua non este să avem proprietatea cuvintelor şi să ne definim termenii, iar pentru asta trebuie să ne uităm în dicţionar
25 Mai 2015 |

PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray