2020-01-26 16:32

Patru noi secretari de stat în Ministerul Muncii

 |  16:15
Patru noi secretari de stat în Ministerul Muncii

Ministerul Muncii are patru noi secretari de stat, respectiv Andra Croitoru care conduce Agenția Națională pentru Egalitatea de Șanse între Femei și Bărbați, Oana Țoiu care coordonează asistența socială, Valentin Ionescu, responsabil cu domeniul asigurărilor sociale și Iolanda Stăniloiu care se ocupă de dialogul social.

Numirile au fost făcute la propunerea ministrului Muncii Dragoș Pâslaru și au fost publicate în Monitorul Oficial.

Andra Cristina Croitoru a fost numită în funcția de președinte al Agenției Naționale pentru Egalitatea de Șanse între Femei și Bărbați, cu rang de secretar de stat. Face parte din prima echipă formată în cadrul Agenției Naționale pentru Egalitatea de Șanse între Femei și Bărbați (ANES) - în anul 2005, ocupând, pe rând, mai multe posturi în structura organizatorică a instituției.  Ea o înlocuiește pe Ioana Cazacu.

Oana Țoiu a fost numită, în funcția de secretar de stat, coordonator al domeniului asistenței sociale, combaterea sărăciei și incluziunea socială, inclusiv a cetățenilor de etnie romă. Țoiu a activat ca manager, expert și formator alături de organizații din domenii diverse, precum Mesteshukar ButiQ, Romano ButiQ, KCMC, United Nations Development Program, TVR, Active Watch și AIESEC.  Ea îl înlocuiește pe Valeriu Nicolae, care și-a depus mandatul în urmă cu o săptămână.

Valentin Marian Ionescu a fost numit secretar de stat în domeniul asigurărilor sociale și politicilor de ocupare. Jurist de profesie, a fost președinte al Agenției Naționale pentru Privatizare, consilier prezidențial al președintelui României Emil Constantinescu (în perioada 5 septembrie - 5 decembrie 1997) și ministru al Privatizării, din decembrie 1997 până în 14 aprilie 1998. El îl înlocuiește pe Gabriel Lungu, eliberat din funcție, prin decizie a premierului.

Iolanda Mihaela Stăniloiu a fost numită secretar de stat pentru dialog social. Intrată în presa românească în martie 1990, ca redactor al departamentului de emisiuni economice și de știință al Televiziunii Române, între 1996 și 1998 a realizat și prezentat emisiuni de dezbateri politice și la Pro TV, iar în anul 2011 la TVR Info. Stăniloiu a condus departamentele de comunicare ale unor companii din sectorul privat, lucrând timp de 3 ani și la biroul din București al Băncii Mondiale. Până la momentul numirii, a fost consilier al ministrului Dragoș Pîslaru și purtător de cuvânt al Ministerului Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-08-12Parerea ta...

ANONIM
12 Aug 2016

ALTI GHERTOI TIGANI SE INDOAPA , DIN BANI STATULUI
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine