2020-06-02 13:27

Patru sindicate din RATB a reclamat conducerea pentru discriminare. CNCD a amendat de două ori RATB cu 5.000 de lei

 |  17:42
Patru sindicate din RATB a reclamat conducerea pentru discriminare. CNCD a amendat de două ori RATB cu 5.000 de lei

Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD) a amendat pentru a doua oară conducerea RATB cu 5.000 de lei pentru tratament discriminatoriu aplicat salariaţilor. Patru sindicate din RATB au reclamat conducerea şi la Comisia de abuzuri a Parlamentului şi se aşteaptă să fie chemaţi la audieri. Reprezentanţii regiei au atacat în instanţă amenda.

Sindicatul Transportatorilor APT din RATB, împreună cu alte trei organizaţii au reclamat atitudinea discriminatorie a conducerii regiei la Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD). Sindicaliştii susţin că organizaţia reprezentativă, Sindicatul Transportatorilor din Bucureşti, şi conducerea RATB nu aplică prevederile Contractului Colectiv de Muncă tuturor salariaţilor instituţiei, ci doar celor care sunt membri în STB. „Până şi grila de salariazare se aplică discriminatoriu. Membrii STB sunt încadraţi în grile salariale superioare faţă de cei din sindicatul nostru. Diferenţa de bani a fost luată de la oamenii noştri, nu din fonduri suplimentare”, a declarat pentru PUTEREA, liderul sindical Ion Usturoi.

„Se reaminteşte faptul că, CCM (Contractul Colectiv de Muncă) se încheie de dindicatul reprezentativ în numele tuturor salariaţilor, indiferent dacă fac parte sau nu din vreun sindicat fie acesta şi nereprezentativ (...) Prin Contractul Colectiv de Muncă partea reclamată (RATB – n.r) a cordat drepturi doar reprezentanţilor sindicatului reprezentativ”, se spune în motivarea CNCD. De asemenea, refuzul angajatorului de a acorda ore sindicale plătite şi altor sindicate, constituie, în opinia CNCD, o faptă de discriminare. În egală măsură, apreciază Colegiul Director al CNCD, constrângerea angajatului de a părăsi sindicatul nereprezentativ „încalcă dreptul la libera asociere în sindicate a angajaţilor dar şi principiul pluralismului în organizarea sindicală”. Conducerea RATB a atacat în instanţă sindicatele nereprezentative la pentru anularea Hotărârii nr. 187/07.04.2015 CNCD, la Secţia a VIII-a contecios administrative şi fiscal.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-12-17

Mai multe imagini:
Patru sindicate din RATB a reclamat conducerea pentru discriminare. CNCD a amendat de două ori RATB cu 5.000 de lei
zoom
Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine