2019-10-23 15:52

PENSIILE militare de stat SE ACTUALIZEAZĂ în funcţie de rata inflaţiei

 |  14:01
PENSIILE militare de stat SE ACTUALIZEAZĂ în funcţie de rata inflaţiei

Potrivit prevederilor unui draft al Ordonanţei de Urgenţă aflate in lucru la Guvern, prezentat de Realitatea TV, pensiile sunt indexate anual cu rata inflaţiei, iar pensiile militarilor şi poliţiştilor ar urma să fie plafonate. Modificările ar urma să fie aplicate din 15 septembrie.

Astfel, potrivit prevederilor, pensiile militare de stat se actualizează în funcţie de rata inflaţiei:

"Cuantumul pensiilor militare de stat se actualizează, din oficiu, în fiecare an, cu rata medie anuală a inflaţiei, indicator definitiv, cunoscut la data de 1 ianuarie a fiecărui an în care se face actualizarea şi comunicat de Institutul Naţional de Statistică. Dacă în urma actualizării rezultă un cuatum al pensiei mai mic, se păstrează cuantumul pensiei aflat în plată".

Articolul 60 stabileşte că pensia militară nu poate fi mai mare decît media soldelor sau salariilor nete corespunzătore soldelor sau salariilor brute cuprinse în baza de calcul a pensiei:

"Cuantumul net al pensiei militare de stat nu poate fi mai mare decât media media soldelor sau salariilor nete corespunzătore soldelor sau salariilor brute cuprinse în baza de calcul a pensiei", se arată la articolul 60, potrivit stiripesurse.ro.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2017-08-04Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray