2020-08-15 23:31

Pensiile speciale ale aleșilor, blocate

 |  17:29
Pensiile speciale ale aleșilor, blocate

Parlamentarii care și-au făcut deja planuri cu banii de pensie specială primesc o veste proastă: miniștrii Muncii și Finanțelor au retrimis Comisiei parlamentare normele de aplicare a legii pensiilor speciale.

''Am avut două scrisori - scrisoarea doamnei Ana Costea, ministrul Muncii, şi scrisoarea din partea Ancăi Dragu, ministrul Finanţelor, cu privire la parlamentarii beneficiari de pensii de serviciu. (Ministerele-n.r.) consideră că anumite norme nu sunt conforme şi au fost trimise către Comisia pentru statut să facă modificările necesare'', a declarat secretarul Camerei Deputaţilor Marcel Ciolacu.

Proiectul de hotărâre pentru aprobarea Normelor metodologice privind acordarea indemnizaţiei pentru limită de vârstă condiţionează exerciţiul dreptului la indemnizaţia pentru limită de vârstă de obligaţia ca viitorii beneficiari să nu fie titulari de pensii de serviciu stabilite în temeiul unei hotărâri judecătoreşti definitive, potrivit scrisorii transmise Parlamentului de către Ministerul Muncii.

Ministerul Muncii critică faptul că Normele metodologice nu precizează un termen pentru completarea dosarelor declarate incomplete şi nici căile de atac prevăzute de lege în cazul în care persoana se consideră vătămată prin actul administrativ.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-02-22Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz